Na de opening liepen de kinderen nieuwsgierig naar de kasten toe om de boeken te bekijken. Foto: PR
Na de opening liepen de kinderen nieuwsgierig naar de kasten toe om de boeken te bekijken. Foto: PR Foto:

Nieuwe schoolbieb voor De Parel

ZUTPHEN - Al heel lang keken de kinderen, juffen en ouders van obs De Parel in Zutphen ernaar uit: een mooie, nieuwe bibliotheek voor de school. Woensdag 8 maart was het dan eindelijk zover. Na maandenlange voorbereidingen werd de nieuwe schoolbibliotheek feestelijk geopend.

Om 08.30 uur verzamelden kinderen, juffen en ouders zich in de bibliotheek. De boekenkasten waren versierd met slingers en ballonnen. Directeur Marleen van Oorspronk heette iedereen welkom en bedankte de ouders die hadden meegewerkt aan de bibliotheek.

Karin Oldenhuis van Bibliotheek Zutphen had een aantal cadeaus voor de school: mooie banners en een bord van De bieb op school. De hele school telde af en terwijl de confettikanonnen knalden, trokken Denise uit groep 5 en Tarik uit groep 4 een laken weg. Daar kwamen de boeken voor de Kinderjury tevoorschijn, de boeken waarop gestemd kan worden.

Meteen na de opening liepen de kinderen nieuwsgierig naar de kasten toe om de boeken te bekijken. Zij kunnen nu, met hun pasjes van de gewone bibliotheek, ook op school boeken lenen.