V.l.n.r.: Dylan, Mink, Martine en Boele. Foto: PR
V.l.n.r.: Dylan, Mink, Martine en Boele. Foto: PR Foto:

Coaches Stichting Judo Zutphen
tevreden met prestaties judoka's

Wedstrijdselectie behaalt mooie resultaten in Beuningen

ZUTPHEN - Op het sterk bezette toernooi in Beuningen was een groot deel van de wedstrijdselectie van Stichting Judo Zutphen aanwezig en behaalde mooie resultaten. Er gingen veel bekers mee naar Zutphen. Een aantal judoka's kwam net iets tekort voor het podium maar stond uitstekend te judo'en. Coach Martine Demkes en coach Anne Kerkhoven konden tevreden terugkijken op de goede prestaties van deze prachtige groep.


Voorbereiding Oranjetoernooi KVZ
grotendeels door junioren zelf

ZUTPHEN - Op zaterdag 25 maart wordt bij korfbalvereniging KVZ in Zutphen voor de vijftiende keer het Oranjetoernooi gespeeld. Het is een juniorentoernooi waar verenigingen uit de wijde omgeving jaarlijks aan meedoen en dat grotendeels wordt georganiseerd door de junioren zelf. Het toernooi is populair omdat het een voorbereidingstoernooi op niveau is voor de tweede helft van de veldcompetitie en omdat het toernooi wordt afgesloten met een gezellige feestavond met overnachtingsmogelijkheid in tenten op het KVZ-terrein.

Dit jaar viert het Oranjetoernooi haar derde lustrum en daar is KVZ trots op. De belangrijkste reden om vijftien jaar geleden met dit toernooi te beginnen was dat er voor de korfballers in de juniorenleeftijd te weinig gebeurde op en rond het korfbalveld. Dit jaar is er een commissie van zeven grotendeels jonge senioren die de junioren helpen met het organiseren van het Oranjetoernooi. De junioren regelen zelf de sponsoren, met name veel kleine ondernemers uit de binnenstad die allemaal een kleine bijdrage leveren aan het toernooi, de bezetting van de kantine tijdens het toernooi en het schoonmaken van het clubhuis op zondag. Aan de schoonmaak gaat een ontbijt vooraf dat ook dit jaar gesponsord wordt door AH de Brink. De commissie zorgt voor het uitnodigen van de andere verenigingen, de wedstrijdschema's en de organisatie van de feestavond.
???????Ook dit jaar is het toernooi met de komst van 7 verenigingen met in totaal 15 teams goed bezet. De meeste verenigingen komen met één of twee A-teams en vaak ook één B-team. Voor de feestavond heeft elke vereniging voor de herkenbaarheid een kleur toegewezen gekregen, KVZ traditiegetrouw in het oranje.