The Veldman Brothers zijn blij en zeer vereerd met de award. Foto: Niek Hidding
The Veldman Brothers zijn blij en zeer vereerd met de award. Foto: Niek Hidding Foto:

Zutphense drummer wint met band Dutch Blues Award

ZUTPHEN - The Veldman Brothers hebben een de Dutch Blues Award gewonnen voor hun recente album Refuel. Dat betekent dat Refuel is uitgeroepen tot beste Nederlandse bluesalbum van 2016. Drummer bij The Veldman Brothers is Zutphenaar Han Neijenhuis.

De Blues Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Dutch Blues Foundation. The Veldman Brothers wonnen in 2012 al een award voor beste Nederlandse bluesband en ook individueel kregen de bandleden al nominaties of awards voor beste muzikant.

En nu is er de award voor beste bluesalbum. De eerste selectie daarvoor werd gedaan door een jury met onder meer journalisten, recensenten en radiomakers uit de blueswereld. Vervolgens kon het bluespubliek stemmen op drie genomineerde albums.

The Veldman Brothers zijn blij en zeer vereerd met de award voor Refuel. Alweer het zesde album van de bluesband die z'n thuisbasis heeft in Zwolle, maar het eerste met drummer Han Neijenhuis, die sinds oktober 2015 bij de band zit en in de Zutphense wijk Leesten zijn eigen drumschool runt.

Refuel is vorig jaar augustus opgenomen in studio Roy's Kitchen in het Achterhoekse Kotten. Het album bevat elf eigen, gloednieuwe songs van The Veldman Brothers. Blues is uiteraard de rode draad, maar de band maakt ook uitstapjes naar boogie, country, soul en rock'n roll.


www.veldmanbrothers.nl

www.dutchbluesfoundation.nl