Wethouder Oege Bosch en Mark Schuitemaker geven startsein Hanzestedenlijn in Berlijn. Foto: Bastiaan Overeem, Visit Veluwe
Wethouder Oege Bosch en Mark Schuitemaker geven startsein Hanzestedenlijn in Berlijn. Foto: Bastiaan Overeem, Visit Veluwe Foto:

Oege Bosch en Mark Schuitemaker geven startsein Hanzestedenlijn

ZUTPHEN - Wethouder Bosch en Mark Schuitemaker hebben woensdag 8 maart samen met overige partners het officiële startsein gegeven voor het internationale programma 'Hanzestedenlijn' tijdens de Internationale Tourismus-Börse (ITB) in Berlijn. NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met negen Hanzesteden in Gelderland en Overijssel de verhaallijn op de kaart voor internationale toeristen. De Hanzestedenlijn is onderdeel van het HollandCity-concept waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers.

De Hanzestedenlijn verbindt negen Hanzesteden in Overijssel en Gelderland, te weten: Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk. Hanzesteden zijn in de middeleeuwen ontstaan uit de behoefte om de binnenlandse handel te beschermen en uit te breiden. De Hanzesteden vormen vandaag de dag door hun authentieke karakter en hun (culturele) historie een aantrekkelijke en onderscheidende bestemming in Oost Nederland. De Hanze is door haar belang voor de culturele identiteit van Europa benoemd tot één van de 33 Culturele Routes van Europa.

De Hanzestedenlijn krijgt in 2017 een internationale focus en vormt daarmee een onderdeel van het HollandCity-concept. Het doel is om de naamsbekendheid rondom de Hanzestedenlijn als cultuurhistorische bestemming te vergroten en op die manier meer internationale bezoekers aan te trekken. De focus van de internationale activiteiten ligt op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om internationaal toerisme.

Hanzesteden Kick-off. V.l.n.r.:Mark Schuitemaker (Zutphen Promotie), Herre Dijkema (RBT KAN), Oege Bosch (Wethouder Zutphen), Christianne van der Wal (wethouder Harderwijk), Henk van Voornveld (directeur Marketing oost), Anouk Susan (country manager Duitsland NBTC), Geert Meijkerink (wethouder Kampen), Ellen Mulder (Wethouder Doesburg), Loes van der Meijs (Burgemeester Doesburg), Elizabeth Stoit (programma manager Hanzesteden Marketing Oost)