Scoutinggroep Karel Doorman met voorzitter Ivo Brunsveld van Rotary Brummen Engelenburg (m). Foto: PR
Scoutinggroep Karel Doorman met voorzitter Ivo Brunsveld van Rotary Brummen Engelenburg (m). Foto: PR Foto:

Scoutinggroep Karel Doorman uit
Zutphen ontvangt donatie van 500 euro

ZUTPHEN - Lokale projecten steunen is één van de missies van Rotary Brummen Engelenburg. Daarom kwam scoutinggroep Karel Doorman uit Zutphen in aanmerking voor een donatie. Recentelijk ontving de scoutinggroep een cheque ter waarde van 500 euro van voorzitter Ivo Brunsveld en inkomend voorzitter Henry Kluin van Rotary Brummen Engelenburg .

In september 2016 hielden Edwin Sprengers en Frits Eijkhoudt een inspirerende lezing over de activiteiten die de Zutphense scoutinggroep wekelijks met jongeren doet. Naast hutten bouwen en vuurtjes stoken is het sociale karakter voor de scoutinggroep erg belangrijk. De leden van de scouting leren omgaan met groepsdynamiek, leiderschapsontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Om hun clubhuis te kunnen bekostigen steken zij regelmatig de handen uit de mouwen om te helpen bij bijvoorbeeld evenementen die vooral op vrijwilligers draaien. Daarnaast gebruiken ze de inkomsten voor het bekostigen van eigen activiteiten. Scouting speelt een belangrijke rol om kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben toch deel te laten nemen aan het verenigingsleven.

Na deze lezing groeide vanuit Rotary Brummen Engelenburg de gedachte om een financiële bijdrage te leveren aan deze scoutinggroep die goed werk doen. Als tegenprestatie werd hun gevraagd de Rotary te helpen met hand- en spandiensten bij de de rally die zij dit jaar weer gaan houden.

Rally voor goed doel
Rotary Brummen Engelenburg houdt op 25 juni voor de tweede keer een rally voor een aantal goede doelen. Dit zijn onder Stichting Maanda in Zambia.