Christiaan Glaubitz van Albert Heijn XL in Zutphen en Paul Bombeld van Lionsclub Zutphen bij de opvallende blauwe inzamelzuil. Foto: PR
Christiaan Glaubitz van Albert Heijn XL in Zutphen en Paul Bombeld van Lionsclub Zutphen bij de opvallende blauwe inzamelzuil. Foto: PR Foto:

Oud en vreemd geld inleveren voor blinden en slechtzienden

ZUTPHEN - De Lionsclub Zutphen heeft de maand maart uitgeroepen tot inzamelmaand voor oud en vreemd geld. In de gemeente Zutphen werkt de Lionsclub nauw samen met Albert Heijn. In de twee winkels Albert Heijn winkels in Zutphen en in de winkel in Warnsveld staan de hele maand maart opvallende blauwe inzamelzuilen bij de in- of uitgang, waarin het geld kan worden gestort. Iedere cent die wordt gedoneerd, gaat voor de volle honderd procent naar het goede doel. De opbrengst van de actie komt ten goede aan blinden en slechtzienden in de derde wereld. Voor het inwisselen van vreemd geld gebeurt onder andere door piloten en pursers van de KLM, zij nemen vele kilo's aan munten mee naar landen over de hele wereld. Het oude geld wordt daar ingeleverd bij de nationale banken. De afgelopen jaren is er ieder jaar voor ongeveer 60.000 euro aan geld ingezameld, wat voor de helft werd verhoogd door Wilde Ganzen. Met de opbrengst worden jaarlijks onder noemer ´Fight for Sight´ vierduizend staaroperaties uitgevoerd in oogklinieken in de derde wereld.