De heren Victor Droogh (8) en Peter van Ooijen (00) strijden samen met twee spelers van Trajanum Nijmegen om de bal. Foto: PR
De heren Victor Droogh (8) en Peter van Ooijen (00) strijden samen met twee spelers van Trajanum Nijmegen om de bal. Foto: PR Foto:

Goed weekend voor Hanze Stars

ZUTPHEN - Afgelopen weekeinde deed Hanze Stars goede zaken. Van de zeven teams die moesten spelen, kwamen er vijf als overwinnaar uit de bus.

De heren speelden thuis tegen het Nijmeegse studententeam Trajanum. Het verschil aan ervaring was groot waardoor er redelijk makkelijk met 63 – 41 werd gewonnen.

- De U16 (onder 16 jaar) wonnen wel heel makkelijk omdat de tegenstander uit Arnhem niet kwam opdagen.

- De U18-2 laten de laatste weken verrassende resultaten zien. In het eerste deel van de wedstrijd tegen het veel hoger geklasseerde Basketiers uit Zevenaar werd een ruim verschil opgetekend. In de tweede helft kwam Basketiers nog knap terug maar gelukkig voor Hanze Stars was de wedstrijd net op tijd afgelopen: 47-45. Door dit resultaat heeft het u18-2 team de rode lantaarn overgedragen aan BeCeGe uit Doetinchem.

- De U12-1 won de thuiswedstrijd tegen de Dragons uit Nijmegen/Wychen met een ruim verschil 87-47. De Zutphense jongens en meisjes gaan nu in een kampioenklasse (de eerste vier van het klassement) uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen. Op 18 maart spelen ze de eerste thuiswedstrijd in de sporthal aan de Markolle 1 in Zutphen.

- Ook U12-2 deed goede zaken. De koploper speelde tegen de nummer 2 in en tegen Duiven. Ook nu werd er relatief makkelijk gewonnen met 31-51. Door dit resultaat kan dit team volgende week kampioen worden met nog vier wedstrijden te spelen. Ze spelen 11 maart in de Mene om 12.45 uur tegen Doetinchem hun kampioenswedstrijd.

- Helaas werd er niet gewonnen door beide u14 teams. U14-1 moest zonder twee lange steunpilaren van het team spelen tegen de Buzzards in Hengelo. Door het verschil in lengte en fysiek werd verloren met 75-36. De U14-2 kon het niet bolwerken tegen Joy-M in Malden: 41-28

Volgende wedstrijden
Zaterdag 11 maart speelt U12-2 thuis in sporthal de Mene (Markolle 1) om 12.45 uur tegen BeCeGe Doetinchem de kampioenswedstrijd! Op dezelfde tijd U14-2 tegen Give and Go Aalten. Om 14.30 uur U18-1 – Snipers Zeewolde en tot slot om 16.15 U14-1 – Ceres Emmeloord.