Professionals en 60-plussers brengen bijzondere voorstelling. Foto: Vincent Tollenaar
Professionals en 60-plussers brengen bijzondere voorstelling. Foto: Vincent Tollenaar Foto:

Unieke enscenering van Mozarts opera 'Die Zauberflöte'

ZUTPHEN - Het weekend van 11 en 12 maart is er in de schouwburg in Lochem en in het Luxortheater in Zutphen een unieke enscenering van Mozarts opera 'Die Zauberflöte' te zien. Een mix van professionals uit het kunstvak en vitale en minder vitale 60-plussers brengt, in een project van Parels voor de Kunst, een bijzondere muziektheater voorstelling.

Celliste Marike Tuin, theatermaker Manja Bedner, zangeres Ivette van Laar en fotograaf Vincent Tollenaar zijn de initiatiefnemers en begeleiden het project. Zij hebben sinds begin januari met een groep enthousiaste senioren gewerkt aan zang, spel, muziek en beweging.

In deze Zauberflöte is de opera teruggebracht tot de kern: het inwijdingsverhaal van prins Tamino en prinses Pamina. In deze versie hebben Tamino en Pamina echter al een heel leven achter zich en vinden zij elkaar als zij de 60 gepasseerd zijn.

De aria's worden gespeeld door een professioneel fluitkwartet in de originele bewerking uit 1793 van Franz Heinrich Ehrenfried, tijdgenoot van Mozart, die deze bewerking speciaal maakte om ook de minder rijke lieden te laten genieten van de prachtige muziek in een kamerbezetting.

Voorstellingen
De voorstelling op 11 maart start om 11.00 uur en vindt plaats in Schouwburg Lochem. De schouwburg is rolstoeltoegankelijk. Reserveren kan via www.kamertheater.nl of 06-48375750.

De voorstelling op 12 maart in het Luxortheater Zutphen start om 15.00 uur. Kaartjes kopen kan via www.luxorzutphen.nl in de agenda, aan de kassa of 06-48375750.

De entree bedraagt 5 euro.