Tennisvereniging ’t Braamveld heeft een overeenkomst getekend met de Antea Group te Deventer. Foto: PR

Nieuwe tennisbanen en verlichting voor 't Braamveld

WARNSVELD - Tennisvereniging ’t Braamveld heeft een overeenkomst getekend met de Antea Group te Deventer voor de vervanging van haar tennisbanen. De keuze is gevallen op kunstgras gezien de grote bespelingscapaciteit (all weather), het hoge spelcomfort en de lage onderhoudskosten. De Antea Group zal de werkzaamheden medio dit jaar uitvoeren. Tevens zal de traditionele baanverlichting worden vervangen door LED verlichting. Door de instelbaarheid van de lampen worden alle banen optimaal belicht. Aansluitend zal de afrastering worden voorzien van nieuwe winddoeken.

Dames 1 en Heren 1 WSV leiden gevoelig verlies

WARSNVELD - Om aansluiting te houden met de kopgroep, zou een winstpartij een welkom geschenk zijn. Het pakte voor de Warnsveldse dames echter anders uit. In de eerste set gingen de dames goed van start en wisten de set met 19-25 te winnen. In de tweede set kwam de klad er in en had Set-Up met 25-15 de betere kaarten in handen. De Ootmarsumse dames wisten in de derde set van geen wijken en maakten ze het de WSV ploeg bijzonder moeilijk. Met 25-19 nam Set-Up het heft in handen en namen ze een 2-1 voorsprong. In de vierde set was er zoveel service geweld aan Ootmarsumse kant dat er van enige opbouw bij WSV geen sprake kon zijn, met 25-10 gingen de dames kopje onder en bleef de 3-1 in Ootmarsum.

Heren 1 was ook te gast in Ootmarsum en speelde tegen het sterke H 2. Het wedstrijdbeeld zou over de gehele wedstrijd bijzonder wisselend zijn. In de eerste en de tweede set was het Set-Up team te machtig met goed en powervol aanvalsspel. De setstanden logen er ook niet om 25-15 en 25-17. Daarna kregen de WSV mannen ineens het groene licht en beten ze zich vast en lieten de heren goede acties zien. Set-Up zag de WSV mannen steeds dichterbij komen en op het nippertje nog bijna de set pakken, echter bij 28-26 moesten de WSV heren de set aan Set-UP laten. De laatste set werd een kopie van de vorige set, beide teams gingen gelijk op, totdat met 26-24 de tegenstander de 4-0 zeker stelde. De WSV mannen werden voor hun vechtlust niet beloond.

Heren 4 uit tegen Volga in Gaanderen lieten in de eerste set zich van hun goede kant zien met een duidelijke 10-25. Daarna werd het bij de Warnsveldse heren wat rommeliger en werd het een nauwe 22-25. Dat beeld zou ook zichtbaar blijken in de derde set, Volga maakte het de WSV ploeg toch nog moeilijk en met miniem verschil 25-27 was de set binnen. De vierde set werd een prooi voor de tegenstander die met de stand 25-21 de eindstand op 1-3 bepaalde.

Meisjes A1 te gast tegen Gorssel A1, een sterk team, dat met 25-21 de eerste set in winst omzette. Ook in de tweede set was Gorssel net wat slimmer en gelukkiger in de afwerking met 27-25. Daarna zetten de WSV meisjes nog eens alles op alles om er een set uit te slepen, hetgeen met 23-25 lukte. Toen ook nog de vierde set met 20-25 werd gewonnen moest de 5e set de beslissing brengen. Met een duidelijke 6-15 was de zwaar bevochten 2-3 een feit. Meisjes B2 was in Doetinchem te gast bij Orion B4 en speelde er een zeer verdienstelijke partij. In de eerste set was het met de hakken over de sloot 23-25. In de tweede set werd het kwaliteitsverschil wat duidelijker door de ruime setwinst 18-25. De WSV meisjes bleven goed spelen en hielden de tegenstander onder druk. Het betaalde zich uit met 17-25. Orion deed in de vierde set nog een duit in het zakje door de set te winnen met 25-21, maar de wedstrijdwinst was met 1-3 voor WSV, daar was geen twijfel over. Meisjes C1 ook al in Doetinchem tegen het sterke C3 van Orion. De WSV meisjes moesten alle zeilen bijzetten om de eerste set binnen te slepen, hetgeen met 23-25 gebeurde. In de tweede set liep het bij WSV allemaal wat soepeler en werd het een duidelijke 17-25. Wat Orion ook probeerde om het ritme bij de WSV meisjes te verstoren, het antwoord van de WSV ploeg was overduidelijk met 22-25 en nog eens 22-25 was de 0-4 zeker en gingen de 5 punten mee naar huis.

Jongens C1 ontvingen Orion C 2 en troffen er een stevige tegenstander. De eerste set was nog wel voor de WSV jongens met 25-23. Daarna was het telkens Orion dat met klein verschil de setwinst pakte, het werd in de tweede set 23-25. In de derde set 17-25 en de vierde set 22-25. De 1-3 wedstrijdwinst ging mee naar Doetinchem.

Clinic Jacco Eltingh én finaledag jeugd bij TC Welgelegen

WARNSVELD - Zondag 19 maart belooft een gezellige en sportieve dag te worden op het tennispark van TC Welgelegen. Vanaf 9.30 uur worden de finales van de Warnsveldse jeugdkampioenschappen gespeeld waarbij in alle speelsterktes in de enkel wordt gestreden om de titel Warnsveldse jeugdkampioen 2017. Vanaf 13.00 uur verzorgt tennislegende Jacco Eltingh een clinic aan jeugdleden.

Eltingh komt niet zomaar langs, de Warnsveldse tennisclub heeft de clinic namelijk in ontvangst mogen nemen tijdens het Ricoh Open in Rosmalen omdat zij als duizendste tennisvereniging officieel het Tenniskids-predicaat kreeg uitgereikt. Al 50 enthousiaste jeugdleden hebben zich voor de clinic opgegeven. De clinic wordt afgesloten met een demonstratiepartij tussen Eltingh en de tennistrainer van TC Welgelegen.

Iedereen is welkom om de (Warnsveldse) jeugdleden en tennislegende Jacco Eltingh aan het werk te zien op de tennisbanen aan de Lage Weide in Warnsveld. Kennismaken met de tennissport kan ook tijdens het open huis van 9.30 tot 11.30 uur. Zie website voor meer informatie.

jeugdcommissie@tc-welgelegen.nl

Open dag en expositie Overtuin

WARNSVELD - Zondag 12 maart is de Overtuin van 11.00 tot 17.00 uur voor alle bezoekers geopend. Duizenden sneeuwklokjes en krokussen tooien de verschillende grasveldjes. In de galerie die gevestigd is in de oude boerderij is de expositie Nocturne te zien, van Kitty Vreeken. Prachtige stemmingslandschappen, waar voor het avond- en nachtlandschap een grote rol is weggelegd. Haar onderwerpen vindt zij in de directe omgeving van Zutphen, langs de IJssel en op landgoederen met oude bomen. Ter plekke maakt zij tekeningen of plein-air schilderijen. Later in het atelier werk ze dit langzaam in lagen olieverf uit.