Handen uit de mouwen tijdens NLdoet in Zutphen en Warnsveld

ZUTPHEN - Honderden maatschappelijk betrokken Nederlanders steken op 10 en/of 11 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie in Nederland, in het leven geroepen door het Oranjefonds. Wie als individu of samen met collega's, vrienden of teamgenoten de handen uit de mouwen wil steken, kan zich voor een klus aanmelden via www.nldoet.nl. Maatschappelijke organisaties in gemeente Zutphen hebben in totaal 35 klussen aangemeld die ze graag gedaan willen hebben.

Voor een aantal van die klussen hebben zich inmiddels voldoende vrijwilligers gemeld, maar voor anderen worden nog enkele of meerdere mensen gezocht. Bij veel klussen wordt gezocht naar vrijwilligers die het leuk vinden om echt de handen uit de mouwen te steken.

Totaaloverzicht klussen op de website

Een totaaloverzicht van alle klussen in gemeente Zutphen waarvoor nog vrijwilligers nodig zijn is te vinden op de website. Vrijwilligers kunnen zich via deze website aanmelden voor een klus naar keuze. Diverse bedrijven en organisaties hebben zich als team aangemeld voor NLdoet. Ook burgemeester en wethouders steken 10 of 11 maart de handen weer uit de mouwen.

In Zutphen is een werkgroep actief die u actief kunnen ondersteunen in het aanmelden van uw klus of het vinden van vrijwilligers voor deze dagen. In de werkgroep zitten de Zutphense Uitdaging, Vrijwilligerscentrale Zutphen, Sutfene en Zorg-wooncentrum Den Bouw. Heeft u vragen of ondersteuning nodig, laat het dan weten via vrijwilligersencentrale@perspectiefzutphen.nl of 0575-596296.


www.nldoet.nl