Ook diverse meiden van WSV deden  mee. Foto: PR
Ook diverse meiden van WSV deden mee. Foto: PR Foto:

Meiden laten hun turnvaardigheden zien tijdens recreantenwedstrijden

WARNSVELD - Afgelopen zaterdag werden in de Kei in Warnsveld recreantenwedstrijden voor meisjes gehouden. Georganiseerd door SZG Zutphen konden alle meisjes die voor de lol turnen maar ook eens een wedstrijd willen doen, hun vaardigheden laten zien. Ook voor WSV deden er meisjes mee.

Demi Slapman en Ezra de Bruin categorie pupil 2, D4 begonnen bij vloer ze hadden veel zenuwen. Maar daarna waren die zenuwen al snel weg en turnden ze een super wedstrijd onder leiding van Kyra Kramer. Noor turnde categorie jeugd, keuze. Ze had er zin in en turnde overal erg netjes. De extra puntjes op de i waar ze voor getraind had heeft ze goed onthouden. Noor Beser turnde onder begeleiding van Lisanne Ruegebrink.

Demi Buiting en Merel Frek in categorie instap, tussen-oefenstof begonnen op de vloer en hadden veel spanning, maar na het eerste toestel waren die zenuwen al snel weg. En hadden ze onder begeleiding van Kyra Kramer een leuke wedstrijd.

In een ander groepje kwamen Zara Broekhuizen, Jente Lieftink en Kris Zegers categorie pupil 1, D4 in actie. Ze begonnen bij balk en hadden veel zenuwen, waardoor ze een paar onderdelen vergaten. Maar alsnog een mooie oefening en wedstrijd gedraaid onder leiding van Lisanne Ruegebrink. In nog een ander groepje kwam Tara van der Voort categorie pupil 1, tussen-oefenstof in actie. Ze begon bij brug met wat zenuwen maar verder onder leiding van Naomi Ulkeman een hele mooie oefening en wedstrijd gedraaid.


Een mooi begin van een energiezuiniger Warnsveld

WARNSVELD - Zo'n veertig geïnteresseerde Warnsvelders waren donderdagavond 23 februari in't Nut aanwezig bij de start van de energiebesparingsactie 'Warmte voor Warnsveld'. Dit is een gezamenlijke actie van coöperatie ZutphenEnergie, de Dorpsraad Warnsveld, de gemeente Zutphen en de onafhankelijke energiebesparingsservice Hoom. De avond leverde veel enthousiasme op.

Tijdens de avond werd er veel informatie gedeeld over energiebesparende maatregelen die inwoners kunnen nemen. Coby Pennings, wethouder duurzaamheid van de gemeente Zutphen, opende de informatieavond. "We kunnen veel energie besparen als we samen aan de slag gaan. Je huis energiezuinig maken zorgt voor een beter wooncomfort, je bespaart er ook flink wat geld mee en je draagt bij aan een beter milieu."

Jan Fikken van ZutphenEnergie lichtte vervolgens de ambities toe. "Wij willen dat inwoners en organisaties in Zutphen en omgeving zoveel mogelijk gebruik maken van lokaal opgewekte energie. Samen energie besparen is een van onze speerpunten. We werken hierbij graag samen met Hoom, omdat zij bewoners onafhankelijk advies bieden".

Ongeïsoleerde spouwmuur
ZutphenEnergie, de dorpsraad en Hoom hebben in Warnsveld een buurt- en woningscan uitgevoerd. De algemene conclusie is dat veel woningen in Warnsveld nog niet goed geïsoleerd zijn. Voor de vele 2 onder 1 kapwoningen zou spouwmuurisolatie een mooie eerste stap zijn naar een energiezuinige woning.

Ook zijn veel daken in Warnsveld geschikt voor zonnepanelen. Vanwege de vele hoge bomen in de wijk moet er wel rekening worden gehouden met schaduwvorming. Inwoners die meer informatie willen over mogelijkheden voor energiebesparing kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen bij Hoom.


Natuur Achterhoek bij vrouwen- vereniging

LEESTEN - Bij christelijke vrouwenvereniging Triangel Warnsveld komt de heer Dick Bulten donderdag 9 maart films laten zien over de natuur in de Achterhoek. Aanvang van de avond is 19.45 uur in de Triangel in Leesten.

Aan bod komen de Landgoederen De Velhorst en De Wildenborch en Natuurpark Overstegen. Belangstellende dames zijn van harte welkom.

Demi Ezra en Noor. Foto: PR
Vele meiden deden mee met deze turndag. Foto: PR