Cynthia Bal tijdens optreden Held van Eefde 2014. Foto: PR
Cynthia Bal tijdens optreden Held van Eefde 2014. Foto: PR Foto:

Zangtalenten gezocht voor jubileumeditie Helden van Eefde

EEFDE - Op donderdag 8 juni vindt voor de tiende keer in Eefde het evenement De Helden van Eefde plaats. De werving van nieuwe kandidaten voor de jubileumeditie 2017 loopt. Meedoen is niet alleen weggelegd voor ervaren amateurzangers en –zangeressen, maar ook voor onervaren zangers. Deelnemen betekent een live optreden met groot orkest en veel publiek, in een laagdrempelige, sfeervolle omgeving en met professionele begeleiding. Aanmelding kan tot en met 7 maart via e-mail.

Zangtalenten kunnen alleen of als groep optreden. Zo'n 65 musici van harmonieorkest Concordia zorgen voor de muzikale begeleiding. De Oranjevereniging Eefde en Muziekvereniging Concordia bedachten tien jaar geleden samen de formule van het evenement. Inspirator was dirigent Jos Pijnappel, die de handen op elkaar kreeg voor het idee van een open podium. Sindsdien is de Helden van Eefde jaarlijks het succesvolle resultaat van nauwe samenwerking.

Meedoen
Waarom zou je meedoen aan De Helden van Eefde? Dat is waarschijnlijk het beste uit te leggen door oud-deelnemers. Zoals Cynthia Bal, die in 2014 meedeed en het grootste aantal stemmen kreeg, zodat ze zich Held van Eefde mocht noemen. Cynthia had al ervaring met zingen in een bandje en doet dat nog steeds. "Maar ik was totaal niet bekend met zingen met een orkest en het leek me heel gaaf om dat eens mee te maken. Mensen met zangervaring moeten dit zeker uitproberen." Maar ook voor mensen zonder ervaring is meedoen een goed idee, zegt Cynthia. "Vooral voor mensen met interesse in zang, maar die het niet zo goed aandurven, is dit perfect! Er is ook een zangcoach die je helpt met het kiezen van een passend nummer.".

Cynthia is er op 8 juni weer bij. Dan mag ze bij de Helden van Eefde 2017 samen optreden met Jeroen Webbink, winnaar van 2016.

Heldendaad
Klaas Bron, oud-voorzitter van Oranjevereniging Eefde over de naam Helden van Eefde: "We wilden vanaf het begin een eigennaam, die recht deed aan de prestaties van onbekende talenten. Mensen die nog vaak nog nooit voor publiek hebben opgetreden en uit hun eigen schaduw komen en vol in de schijnwerpers staan. Dat kun je rustig een 'heldendaad' noemen."

Er is sprake van een sterk team, dat elk jaar naar verbetering streeft. De kandidaten krijgen een professionele fotoshoot en sinds vorig jaar vindt ook broadcasting via internet plaats. En dan is er nog de professionele begeleiding van zangers en musici door de gedreven dirigent Jos Pijnappels en ervaren zangcoach Juliette Dumoré.

wietske.vanderhoeve@concordiaeefde.nl