De kampioenen van F1 en E3. Foto: PR
De kampioenen van F1 en E3. Foto: PR Foto:

Vier jeugdteams van KVZ verzekerd van kampioenschap

ZUTPHEN - Zaterdag werden vier teams van korfbalvereniging KVZ thuis in Zutphen kampioen. De jongste jeugdteams speelden al om 10.00 uur in de Hanzehal.

De F1 behaalde dit seizoen in de veldcompetitie al een mooie tweede plaats. In de zaal waren zij er op gebrand om de kampioensbeker in ontvangst te nemen. En dat lukte dus door zaterdag met 17-10 te winnen van Rheko F1. De ploeg dankt het kampioenschap vooral aan het scorend vermogen: 173 doelpunten in elf wedstrijden.

De E3 startte dit seizoen op het veld met een aantal nieuwe spelers en verloor toen nog regelmatig een wedstrijd. Door enthousiaste training is het team goed op elkaar ingespeeld geraakt. In de zaalcompetitie kregen ze de smaak van het scoren te pakken en verloren ze maar één wedstrijd. Zaterdag won de E3 met 5-0 van Steeds Hooger /Atalante en is daarmee verzekerd van het kampioenschap.

Terwijl beide ploegen in de kantine van de Hanzehal het kampioensfeestje vierden, kwam de C3 in actie. Ook deze ploeg werd kampioen door in een spannende wedstrijd met 6-4 te winnen van DOS-WK C3. Na het eten van de kampioenstaart trotseerden de bikkels van de C3 de kou en namen ze een kampioenduik in de vijver naast de Hanzehal.

's Middags was het de beurt aan de A2 tegen Duko A1. Ook dit team werd kampioen, zij wonnen met 16-10. Voor deze juniorenploeg een extra mooie bekroning op een zwaar zaalseizoen. Als gevolg van veel blessures onder de A-spelers van KVZ, was het voortdurend puzzelen om het team compleet te krijgen. Met dank aan de inzet van de nodige B- en C-spelers is het toch gelukt om kampioen te worden.