U18-1 tegen Ceres Emmeloord. Foto: PR
U18-1 tegen Ceres Emmeloord. Foto: PR

Winst voor beide U-18 teams na twee bloedstollende partijen

ZUTPHEN - De afgelopen twee weken waren er vijf Hanze Stars teams die in actie kwamen. U18-1 speelde in Emmeloord tegen Ceres. Om nog kans te maken op het kampioenschap moest het team van Leo Klijnsma winnen. Echter, de vorige uitwedstrijd tegen Ceres werd met ruim verschil verloren.

Aanvankelijk leek er niets aan de hand. Hanze Stars zette een felle verdediging neer waardoor al snel een 13-2 voorsprong op het bord kwam. Daarna verslapte de concentratie en langzaam maar zeker werden de rollen omgedraaid. Ceres stond al snel ruim tien punten voor en leek dit tot het einde van de wedstrijd vol te kunnen houden. De hoop op een overwinning was verdwenen voor Hanze Stars en wellicht daardoor ging U18-1 vrij spelen.

Vlak voor het einde stond het gelijk en mocht Lukas Baars twee vrije worpen nemen. Onder grote druk wist hij nog een punt te scoren waardoor Hanze Stars op voorsprong stond. De laatste twee seconden had Ceres balbezit en kon er een vrij schot genomen worden die tot grote opluchting en vreugde van de Zutphenaren, gemist werd: 64- 65 winst.

Nog zes wedstrijden te spelen waarvan twee keer tegen koploper Wyba uit Wychen. Om kampioen te kunnen worden, moeten alle wedstrijden gewonnen worden.

De U18-2 liet zien dat ze in het tweede deel van de competitie de stijgende lijn te pakken hebben. De tweede wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. Nu werd er gewonnen van BeCeGe met 34 – 37

Andere teams
Vorige week speelden heren 1 tegen Dedein in Didam. Dedein staat tweede in de competitie en liet zien dat ze net een maatje te groot waren voor Hanze Stars: 51 – 42 voor Didam.

Afgelopen weekend speelde U12-2 een voorspelbare wedstrijd in Zutphen tegen Give and Go uit Aalten. De jongens en meisjes onder 12 jaar hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en ook deze wedstrijd werd met ruim verschil gewonnen: 45 – 26.

Kans op kampioenschap
Ook het in de hoogste Nederlandse klasse spelende U12-1 speelde een thuiswedstrijd in sporthal de Mene. Amstelveen staat derde, Hanze Stars vierde. Dat de verschillen tussen de top 4 van deze competitie klein zijn, bleek ook weer in deze wedstrijd. Bij het laatste fluitsignaal kwam Hanze Stars net te kort: 65 – 69.

Met nog twee wedstrijden te spelen, gaan vier teams uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen: Uball uit Utrecht; Amstelveen, Leiden of onze eigen Hanze Stars uit Zutphen.

U18-1 tegen Ceres Emmeloord. Foto: PR
U18-1 tegen Ceres Emmeloord. Foto: PR