Cellisten spelen de sterren van de hemel. Foto: PR
Cellisten spelen de sterren van de hemel. Foto: PR Foto:

Cellisten spelen de sterren van de hemel

ZUTPHEN - Zaterdagavond 11 maart om 20.00 uur verzorgt de Cello Academie Zutphen in Dat Bolwerck weer een verrassend concert door studenten van Nederlandse conservatoria afkomstig uit alle windstreken van de wereld. Zij sluiten daarmee de intensieve masterclasses af die die week door Jeroen den Herder en diens mede-docenten worden gegeven.

Naast solospel met pianobegeleiding en ensemblespel zullen ook grenzen worden verkend richting poëzie en zang. Verder is coach Margareth Harens met een selecte groep hogere jaars studenten begonnen aan een spannende muzikale verkenning, als voorbereiding op het Cello Festival dat in augustus weer in Zutphen zal plaatsvinden. De eerste vruchten van deze zoektocht zullen tijdens dit concert te beluisteren zijn. De Cello Academie gaat langzamerhand een fase in waarin er deelnemers uit andere landen, zoals Spanje en China, speciaal naar Zutphen komen om enkele dagen intensief te studeren en te genieten van de stad.

Toegang 12,50 euro. Kaarten aan de zaal of reserveren via: vincent@datbolwerck.nl.

Nieuwe cursusavonden in Zutphense Synagoge

ZUTPHEN - Afgelopen najaar is in de Zutphense synagoge een cursus Jodendom begonnen. De lessen zijn zowel los van elkaar als achtereenvolgend te volgen. De cursus geeft een goed inzicht in de achtergrond en inzichten van het Jodendom. De eerstvolgende les is op 7 maart, de volgende lessen op 9 mei en 4 juli. De kosten zijn 7.50 euro (inclusief koffie/thee en koek), de opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de Joodse begraafplaats in Zutphen. Het vindt plaats in de Synagoge, Dieserstraat 11 in Zutphen en de aanvang is 20.00 uur.

www.nigdestedendriehoek.nl

secretaris@nigdestedendriehoek.nl

06 136 79 298