Alle carnavalsliefhebbers in Zutphen en omstreken zijn van harte welkom. Foto: PR
Alle carnavalsliefhebbers in Zutphen en omstreken zijn van harte welkom. Foto: PR Foto:

De Spaan weekend lang in
teken van carnaval

ZUTPHEN - Het hele weekend van 24, 25 en 26 februari staat café De Spaan in het teken van carnaval. De hele zaak zal worden versierd en er komt een lichtshow in de avond voor een extra feestelijke stemming. Tevens zijn er speciale carnavalshoedjes bedrukt met 'Poortersstad', referend aan een van de oudste carnavalsverenigingen van Zutphen: De Poorters. Ook dit jaar wordt er weer een nieuwe prins carnaval gehuldigd. De internationale carnavalsprins van vorige jaar, Peta uit Zweden, zal vrijdagavond worden opgevolgd door een nieuwe prins. Zondag 26 februari is er van 14.00 tot 17.00 uur livemuziek te genieten in het café. Dit is in samenwerking met het Popgilde waar muzikaal talent een podium wordt geboden.


Burgemeester 't Erve geeft startsein Dorpsloop Eefde

EEFDE - Op zondag 19 maart organiseren Stichting Ondernemersbelangen Eefde en de Trim - en ATB club SPORT '88 uit Gorssel voor de tweede keer tijdens OEPZ (Ondernemend Eefde Presenteert Zich) de Dorpsloop Eefde. Op zondagmorgen om 11.15 uur geeft burgemeester Sebastiaan van 't Erve het startsein aan de deelnemers van de 5,5 km en 10 km. De start- en finishlocatie is bij het 't hart van Eefde aan de Jolinkweg 2 te Eefde. Ook Nordic walking staat op het programma, deze lopers starten met hun 5,5 km direct achter de hardlopers. Kosten voor de deelnemers zijn 5 euro, een deel van het inschrijfbedrag komt ten goede aan de Stichting Hulphond Nederland. De jeugd wordt zeker niet vergeten, want de Kidsrun over 1,5 km start om 11.20 uur. Kosten 1 euro (geheel naar Stichting Hulphond). Er is geen voorinschrijving mogelijk, lopers kunnen zich zondagmorgen vanaf 09.00 uur aanmelden door het invullen van een inschrijfformulier, te downloaden via www.ondernemers-eefde.nl of via www.sport-88.com. Inschrijfformulieren kunnen ook via de mail toegestuurd worden naar info@sport-88.com.

In sporthal De Stuw kunnen de lopers zich omkleden en na afloop douchen. In 't hart van Eefde vindt van 11.00-15.00 uur de ondernemersmarkt plaats waarbij veel Eefdese bedrijven zich presenteren met diverse demonstraties. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Muziekvereniging Harmonie Eefde-Gorssel.