Twee doelpunten in twee minuten en
de wedstrijd was gespeeld

ZUTPHEN - FC Zutphen verloor afgelopen zaterdag met 0-4 van WHC. Tot de 70e minuut was er nog uitzicht op een gelijkspel, maar daarna vielen binnen twee minuten twee doelpunten, en was de wedstrijd gespeeld.

FC Zutphen miste bij aanvang de geschorste Jelle Macare, en de geblesseerden Sebastian van Laar, Floris Egberts en Marco Kroese. Centraal achterin stonden daardoor Ufuk Dulkaroglu en Huib Achterkamp.

In de 20e minuut was er een beoordelingsfout achterin bij FC Zutphen en topscorer Jonathan van Marle was er als de kippen bij om de 0-1 te scoren. In de tweede helft was er een goede actie van Joshua Palm die de bal bij Mark Bloemendaal bracht, maar deze stuitte op doelman Kuiper. Een schot van Daniel Opoku belandde net naast het doel, een goede mogelijkheid van Mark Bloemendaal werd ontnomen door doelman Kuiper. Marijn Sangers maakte vervolgens zijn keuze als man of the match volledig waar, door Jonathan van Marle met een mooie actie van scoren af te houden. Sebastian van Laar kwam in de 60e minuut in het veld voor Thomas Theloesen.

Maar in de 70e minuut ging het mis voor FC Zutphen. Een cornerbal van WHC werd binnen gewerkt door Jasper van der Stouw, 0-2. Direct hierna kwam Bas Jansen voor Daniel Opoku en ging FC Zutphen met drie spitsen voetballen. In de 72e minuut lag de 0-3 achter Marijn Sangers door een vrije trap van Vincent Oosterkamp. Voor de statistieken wist Ozhan Kardag in blessuretijd de 0-4 binnen te werken.