De uit Suriname afkomstige muzikant Dino Walcott. Foto: PR
De uit Suriname afkomstige muzikant Dino Walcott. Foto: PR Foto:

Multitalent zingt, speelt mondharmonica, bas en gitaar en componeert

ZUTPHEN - Dino Walcott zingt, speelt bas, mondharmonica, gitaar en componeert. Het publiek mag dinsdag 14 februari komen genieten in Luxor van deze uitzonderlijk talentvolle muzikant die geflankeerd wordt door niemand minder dan Richard Pattisellanno op gitaar en Lloyd Tjon op de drums. Aanvang 22.00 uur aan de Houtmakrkt 64 te Zutphen en de toegang is vrij.

De uit Suriname afkomstige muzikant Dino Walcott verhuisde toen hij vijftien was naar Nederland en speelde ondertussen ook al basgitaar. Op het Koninklijk conservatorium te Den Haag kreeg hij te horen van zijn toenmalige docent dat hij geen talent had en moest stoppen met de basstudie. Kort daarna werd hij gevraagd door een bekende producer voor een studio-opname om de baspartij opnieuw in te spelen daar de vorige sessie muzikant niet voldeed. Groot was zijn verbazing toen hij vroeg wie die andere sessie bassist was en hij de naam van de docent te horen kreeg die hem van het conservatorium had verjaagd. Dino werd gevraagd door de bekende gitarist Jan Akkerman om samen met hem op tournee te gaan en een album op te nemen. Sindsdien werkte hij met grootheden als, Van Morrison, gitarist Ad van de Berg van White Snake, Darryl Jones, Alphonso Johnson van Santana en de ontdekker van Jimi Hendrix Curtis Knight.


Lezing over Maarten Luther

ZUTPHEN - In het kader van de Herdenking 500 jaar Reformatie vindt 15 februari een lezing over Maarten Luther en aspecten van zijn theologie plaats in de Lutherse kerk, Beukerstraat 10 in Zutphen. Aanvang 19.30 uur. Sprekers: ds. Deddie van Alphen en ds. Louisa Vos?.