Tijdens het festival spelen lokale artiesten in woonkamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Foto: Maarten Eykman
Tijdens het festival spelen lokale artiesten in woonkamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld. Foto: Maarten Eykman

Voorbereiding tweede editie woonkamerfestival overtreft al alle verwachtingen

Gluren bij de Buren in Zutphen en Warnsveld

ZUTPHEN/WARNSVELD - Tijdens de tweede editie van het woonkamerfestival Gluren bij de Buren op zondag 19 februari in Zutphen en Warnsveld, zullen op 67 locaties in stad en dorp maar liefst 200 optredens te zien van lokale muzikanten en andere podiumkunstenaars. De optredens vinden op 19 februari plaats tussen 13.00 en 18.00 uur. Het volledige programma is te vinden in de programmakrant die verkrijgbaar is op locaties in de hele stad waaronder Muzehof en Hanzehof en via de website. Tijdens het festival spelen lokale artiesten in woonkamers in alle wijken van Zutphen en Warnsveld.

Het geheel wordt afgesloten met afterparty

Het publiek krijgt gratis toegang tot de optredens en kan letterlijk 'gluren bij de buren'. Ook zijn er een paar speciale locaties toegevoegd aan het programma, zoals optredens in de molen 'Nooitgedacht' in Warnsveld (muziektheaterduo ANAE) en zingt het Odensehuis Koor in het Zutphense Odensehuis aan de Tengnagelshoek.

Afterparty
Het geheel wordt afgesloten met een grote afterparty in de Buitensociëteit. Vanaf 19.30 uur zijn woonkamereigenaren, artiesten en bezoekers welkom aan de Coehoornsingel voor een gezellige borrel en optredens van artiesten die tijdens het festival te zien waren op één van de vele locaties.

Gratis toegankelijk
Het gehele festival is gratis toegankelijk en vooraf reserveren is niet nodig. Het festival wordt georganiseerd door Centrum van de kunsten Muzehof, Theater Hanzehof, 't Atrium Zutphen en Stadsonderneming Zutphen.

www.glurenbijdeburen.nl/zutphen


Spinningmarathon tegen MS

ZUTPHEN - Pascal Hovens uit Zutphen gaat op maandag 5 juni proberen drie keer de Mont Ventoux te beklimmen per fiets. Om geld in te zamelen voor het goede doel (de strijd tegen MS) wordt in samenwerking met sport Palace Zutphen op 19 maart spinningmarathon georganiseerd. De spinningfietsen worden per uur verhuurd voor 5 euro. Opgeven kan bij de sportschool of via e-mail.

spinning.tegen.ms.2017@gmail.com