Jasmijn Swennenhuis met haar pony Vincent hebben zich geplaatst voro de Nederlandse Kampioenschappen. Foto: Willem Hamer
Jasmijn Swennenhuis met haar pony Vincent hebben zich geplaatst voro de Nederlandse Kampioenschappen. Foto: Willem Hamer Foto:

Jasmijn Swennenhuis plaatst zich voor de NK

REGIO - Tijdens de Indoor Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland pony's dressuur en springen hebben de leden van Gorssel-Zutphen goed gepresteerd. Op 28 januari vonden de dressuurkampioenschappen plaats, waar Vivian Schiphorst, Jasmijn Swennenhuis, Michelle Berendsen en Feline van der Does de Willebois hun dressuurproeven hebben afgelegd. Jasmijn heeft zich met een vierde plaats in de klasse L2 cat. D/E met haar pony Vincent geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 11 maart in het KNHS centrum in Ermelo.

Afgelopen zaterdag kwamen maar liefst acht leden van Gorssel-Zutphen aan de start van de springkampioenschappen in Bergharen. Fabienne Berendsen, Michelle Berendsen, Herman Lammers en Jasmijn Swennenhuis hebben zich niet weten te kwalificeren. Lisanne Berendsen reed twee foutloze parcoursen, maar viel helaas net buiten de prijzen in de grote B, cat. DE groep.

Vivian Schiphorst stuurde haar Cathleen zeer gecontroleerd rond en verdiende daarmee 81 stijlpunten in de klasse B, cat. C. Dit was goed voor de tweede plaats en daarmee Regio Reservekampioen. "In de klasse L, cat. C wist Kirsten Brinkman met Jane niet alleen foutloos, maar ook nog eens in een knap gereden barrage naar de tweede snelste tijd te rijden; yes! Regio Reservekampioen.

Tot slot stond de klasse M, cat. C voor Josefien Fransen en Maible op het programma; ze stelden de overgebleven fans niet teleur en trakteerden hen op twee hele gave rondjes, en ja hoor, ook zij werd Reservekampioen van de Regio." aldus een woordvoerder van de ponyclub.

Kirsten en Josefien mogen met deze goede prestatie 18 maart hun springkunsten vertonen op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Vivian is eerste reserve.


Meer foto's op contact.nl

Kirsten Brinkman met haar pony Jane. Foto: Willem Hamer
Vivian Schiphorst met haar pony Cathleen werden reservekampioen. Foto: Willem Hamer
Josefien Fransen met haar pony Maible. Foto: PR