V.l.n.r.: trainer Jeroen Hondelink, voorzitter Jose Luesink, bestuurslid Steef Dekker en trainer Rene Knuiman. Foto: PR
V.l.n.r.: trainer Jeroen Hondelink, voorzitter Jose Luesink, bestuurslid Steef Dekker en trainer Rene Knuiman. Foto: PR Foto:

Voetbalvereniging AZC verlengt contracten trainers

ZUTPHEN - 'Never change a winning team', met deze gedachte heeft het bestuur van vv AZC besloten om de contracten met de trainers van het eerste en tweede elftal wederom te verlengen. Rene Knuiman, trainer van AZC1, gaat hiermee z'n zevende jaar in en Jeroen Hondelink traint komend seizoen voor het vijfde jaar het tweede elftal van vv AZC.


Zwemmers De IJsselmeeuwen houden het hoofd boven water

ZUTPHEN - De wedstrijdzwemmers van De IJsselmeeuwen blijven presteren ondanks de tijdelijke sluiting van het bad. Twee weken geleden tijdens de Gelderse kampioenschappen verschenen zeven individuele zwemmers op zestien disciplines aan de start en waren er twee estafetteploegen geplaatst met als resultaat twee zilveren en twee bronzen medailles.

Het afgelopen weekend werd de Gelderse B-finale gezwommen in Arnhem. Ondanks de moeilijke trainingsomstandigheden, de meeste zwemmers trainen nu al ruim twee weken drie avonden per week in het buitenbad van het Borgelerbad in Deventer, gingen de ruim twintig geplaatste zwemmers met 28 medailles naar huis.

Hiermee werd De IJsselmeeuwen derde van de 31 deelnemende Gelderse verenigingen. Een knappe prestatie onder leiding van hoofdtrainer Arjan Sigger na de tegenslag van de afgelopen weken.

Aanvankelijk zou deze wedstrijd in De IJsselslag plaatsvinden, maar men moest noodgedwongen op zoek naar een ander bad. Esca-zwemmen uit Arnhem was direct bereid om het gastheerschap over te nemen en met de hulp van vele vrijwilligers van Esca-zwemmen en De IJsselmeeuwen werd deze wedstrijd in zwembad De Grote Koppel een groot sportief succes.


Energiebesparing via abonnement voor huiseigenaren in Zutphen

ZUTPHEN/LOCHEM - Particuliere huiseigenaren in Zutphen, Lochem en Overijssel krijgen in een proef de mogelijkheid een abonnement te nemen op energiebesparende maatregelen in hun huis. Over het abonnement voor energiebesparing is maandag 6 februari een 'City Deal' gesloten tussen de provincie Overijssel, diverse gemeenten waaronder Zutphen en Lochem, het Energiefonds Overijssel, het bedrijfsleven en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Namens de gemeente Zutphen heeft wethouder Coby Pennings haar handtekening gezet onder de City Deal.

Voor het abonnement op energiebesparende maatregelen hoeven huiseigenaren vooraf geen eigen spaargeld in energiebesparing (isolatie) of energieopwekking (zonnepanelen, warmtepomp) te steken of daarvoor te lenen. Ze betalen per maand met een abonnement via een centrale organisatie aan de bedrijven die de voorzieningen aanleggen. Zij kunnen het abonnementsgeld betalen doordat hun energierekening daalt en krijgen een garantie op hun energiebesparing.

Na afloop van de abonnementsperiode (10, 15 of 20 jaar) blijven de energievoorzieningen eigendom van de huiseigenaar. Niet alleen verbruikt de eigenaar minder energie en heeft hij meer wooncomfort, het huis is ook meer waard.

Wethouder Coby Pennings zet handtekening onder City Deal

Bij verhuizing voor afloop van de abonnementsperiode moeten de nog komende termijnen betaald worden. Een optie die nog wordt bekeken is de mogelijkheid het abonnement bij verhuizing over te dragen aan de nieuwe eigenaar. Op het abonnement komt een keurmerk dat een goede uitvoering en financiering garandeert. Het is de bedoeling dat bedrijven in de rest van Nederland de aanpak met een vorm van een abonnement overnemen.

City Deal
De City Deal komt voort uit het interbestuurlijke programma Agenda Stad. Steden, Rijksoverheid, de Europese Commissie, maatschappelijke partners en het bedrijfsleven werken hiermee samen aan het versterken van groei, leefbaarheid en innovatie in het Nederlandse en Europese stedennetwerk.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie, zie de website of het filmpje op contact.nl. Aanmelden kan via www.woab.nl of info@woab.nl.


www.woningabonnement.nl