De jongste selectie jazzdansgroep. Foto: PR
De jongste selectie jazzdansgroep. Foto: PR Foto:

Selectie jazzdansgroepen WSV doen mee Oost Nederlands kampioenschap

WARNSVELD - Van de heren turners was Joris Eenink in actie dit weekend tijdens de wedstrijd vierde divisie in Lochem. Onder begeleiding van Wilma Brummelman die dit keer ook de heren van Achilles onder haar hoede had, zette hij een serie mooie oefeningen neer. Dat leverde uiteindelijk een zesde plek op en tickets naar de finale van de vierde divisie en de finale Noord- en Oost Nederland.

Zaterdag 4 februari 2017 zijn Lynn Broodman en Lin ten Have voor de tweede voorronde afgereisd naar Winterswijk. Hun eerste toestel was sprong. Lynn zette twee strakke sprongen neer (halve in, halve uit) zonder extra pasjes aan het eind. Dit leverde een eerste plek op. Lin turnde voor het eerst een nieuwe sprong bij een wedstrijd (overslag halve draai). Een klein pasje aan het eind maar verder erg netjes.

Daarna naar brug. Door beide meiden werd er netjes geturnd met enkele kleine stopjes in de oefening. Op naar balk, Lynn mocht als tweede op dit smalle toestel. Dit ging met inturnen niet heel soepel en viel ze er vaak af, maar met de wedstrijd viel ze er maar een keer af met de losse rol. Lin mocht als vierde op de balk. Ook een mooie oefening en helaas met de radslag viel ze ervan af.

Als allerlaatste toestel was de vloer. Lynn mocht dit keer als eerst. Met inturnen lukte de belangrijkste acrobatische serie niet zoals het hoort. Gelukkig maakte ze het ruimschoots goed tijdens de wedstrijd. Lin volgende kort daarna. Ze maakte een hele mooie arabier streksalto. Verder een strakke oefening. Eindscore: Lynn 42.325 : een zevende plaats en Lin 38.925 : een achttiende plaats. De volgende wedstrijd is 18 maart in Doetinchem. Dit is hun laatste voorronde. Bij die wedstrijd kunnen ze zich plaatsten voor de finale. Wederom mooie resultaten van de meiden en trainster Elke van Ast.

Kampioenschap jazzdans
Verder waren een hoop dansdames afgereisd dit weekend naar Almelo. Onder leiding van Grietje van den Hof deden de twee selectie jazzdansgroepen mee aan het Oost Nederlands kampioenschap. Beide groepen zetten een mooi presentatie neer . De jury gaf de oudste selectie een achtste plaats en de jongste selectie een vijfde plaats. In een groot veld deelnemers een mooie plek voor alle dames!

Oudste selectie jazz dansgroep. Foto: PR