Afbeelding

Hanze Stars U12-1 maakt kans op Nederlands kampioenschap

ZUTPHEN - Dit weekeinde kwamen 7 teams van basketbalvereniging Hanze Stars uit Zutphen in actie.

Op vrijdagavond mochten de U18 (onder 18 jaar) naar Zwolle voor hun wedstrijd tegen Landstede. Het eerste kwart ging niet goed. Het een stuk lager geklasseerde Zwolle kwam verrassend fel uit de startblokken. In het tweede kwart zetten de Zutphense basketballers de boel weer op orde. Het kwart werd met 23-3 gewonnen. De lijn werd in het verloop van de wedstrijd gelukkig goed doorgezet zodat De eerste overwinning voor Hanze Stars van het weekend binnen was: 38 – 59.

De verrassing van het weekend kwam van het landelijk spelende U12-1. Koploper UBall uit Utrecht kwam in de Mene op bezoek. Hanze Stars had in het eerste kwart best moeite met de felle verdediging van UBall wat tot veel onnodig balverlies leidde. Maar vanaf het tweede kwart werd er met meer concentratie gespeeld, goed verdedigd en vielen er meer ballen goed. Bij rust stond het daardoor ongeveer gelijk.

In het derde en vierde kwart ging het publiek achter het team van Remco Vogelaar en Simone Meijer staan en ontstond er een echte thriller. Aan het einde was de verrassing daar: 59-52 winst. Met in deze competitie nog drie wedstrijden te spelen, is een plek bij de eerste vier bijna een feit. Deze vier teams zullen in een onderlinge competitie gaan uitmaken wie zich kampioen van Nederland onder 12 jaar mag noemen. De uitslag van deze week laat zien dat Hanze Stars een zeker niet te onderschatten tegenstander is.

U16 tegen Didam
Daarna speelden de jongens van de U16 tegen Didam. Hanze Stars spoelde de kater van vorige week (kampioenswedstrijd verloren) een beetje weg. Het werd een wedstrijd waarin het krachtsverschil zeer groot was. 70-23 winst voor Hanze Stars.

U18-2 tegen Batouwe
De U18-2 maakten er een zeer spannende pot van, een thuiswedstrijd tegen Batouwe uit Bemmel. Helaas werd deze keer aan het kortste eindje getrokken. Er werd met 1 punt verschil verloren: 41-42

Twee teams tegen Pigeons
Twee teams speelden hun wedstrijd in Duiven tegen de Pigeons. De U12-2 ligt nog steeds prima op kampioenskoers. Het team van Leo Klijnsma heeft nog geen wedstrijd verloren deze competitie. Ook deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen 15 – 58. Het gat met de nummer 2 Batouwe bedraagt 8 punten met nog 8 wedstrijden te spelen.

De U14-2 hadden wat minder geluk. Ook zij moesten het opnemen tegen Duiven maar verloren met 78-20. Stapje voor stapje komt het team beter in zijn ritme maar wacht nog steeds op de eerste overwinning.

U14-1 tegen Eagles
Tot slot speelde U14-1 in Arnhem tegen de Eagles. De goede lijn van vorige week werd goed doorgezet: goede verdediging, aanvallend de sterk spelend. Er werd met 65-31 gewonnen.

Wedstrijd Hanze Stars U12-1 tegen UBall U12-1. Foto: PR