Het schipperskoor zorgde voor muzikaal vertier. Foto: PR
Het schipperskoor zorgde voor muzikaal vertier. Foto: PR Foto:

Buurtzorgteams in Zutphen vieren feest met medewerkers en cliënten

ZUTPHEN - In 2016 bestond Buurtzorg tien jaar, reden voor een feest! Door heel Nederland wordt dit georganiseerd door de verschillende teams, ieder op hun eigen manier. Zo werd er ook een feestje door de vier Buurtzorgteams in Zutphen georganiseerd, voor de eigen cliënten en medewerkers. Vrijdag 20 januari vond het uitje plaats waar veel cliënten naar uit keken. Velen hebben hun best gedaan om er, op welke manier dan ook, bij te kunnen zijn.

De middag startte met een aantal educatieve toespraken door organisaties voor maatschappelijk werk, ergotherapie en fysiotherapie. De cliënten kregen bruikbare informatie en tips mee voor hun dagelijks leven. Dit werd gevolgd door een uurtje meezingen met het schipperskoor, onder het genot van een advocaatje! Afsluitend hebben alle aanwezigen op het feest kunnen genieten van een heerlijk en uitgebreid stamppottenbuffet.

"Met elkaar zijn we blij dat dit mogelijk was. Dat Buurtzorg al meer dan tien jaar zorg verleent aan veel mensen, dat deze mensen op hun beurt de moeite namen om te komen en er samen een feest gevierd werd. Geen Buurtzorg maar LIEFDEzorg, zoals een cliënt haar dank uitsprak tijdens haar speech. En zo hopen we de komende jaren nog met veel liefde te kunnen en mogen zorgen, aan hen die ons hard nodig hebben.", aldus een woordvoerder namens de Buurtzorgteams in Zutphen.


Nieuwe hopwoningen van sociaal werk

Zutphen – De sociale wijkteams van Warnsveld en Waterkwartier hebben sinds eind januari een nieuwe hopwoning. Het team van Warnsveld is verhuisd naar de Breegraven 111 (tegenover de Lidl), het team van het Waterkwartier heeft hun eerste hopwoning aan de Talmastraat 25. Door vanuit gewone woonhuizen te werken zijn de teams nog dichterbij bij de mensen uit hun wijk en staan ze klaar voor kleine vragen, maar ook grote(re) problemen uit de buurt. Loop gerust eens binnen tijdens werkdagen.

In elke wijk van Zutphen staat een sociaal wijkteam van Perspectief Zutphen klaar om mensen met uiteenlopende vragen te helpen. Om die reden willen ze graag zo dicht mogelijk bij de mensen die hier wonen aanwezig zijn. Een mooie manier om dit te doen, is werken vanuit een woning tussen de bewoners in. Elke keer in een andere buurt van de wijk. Zo 'hoppen' zij van woning naar woning, van buurt naar buurt.

Locaties steunpunten
Warnsveld- Breegraven 111
Waterkwartier- Talmastraat 25
Noordveen- Weg naar Laren 59
Zuidwijken- Moesmate 184
De Hoven- Mulderskamp 97

Telefonisch contact sociaal werk via 0575 519 613, toets 0. Meer informatie vindt u op www.perspectiefzutphen.nl