Jeugdtrainers KVZ tijdens clinic met Rick Wessel. Foto: PR
Jeugdtrainers KVZ tijdens clinic met Rick Wessel. Foto: PR Foto:

KVZ gaat voor optimale ontwikkeling spelers en trainers in de korfbalsport

ZUTPHEN - Rick Wessel is hoofd jeugdopleiding geweest bij korfbalvereniging DOS'46 in Nijeveen. De ervaren jeugdtrainer kwam in januari drie vrijdagavonden naar Zutphen om clinics te verzorgen voor ongeveer dertig jeugdtrainers van korfbalvereniging KVZ. KVZ vindt het belangrijk dat de jeugdspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen in de korfbalsport, de clinics van Rick Wessel zijn een voorbeeld van de manier waarop KVZ hierin investeert.

Tijdens de eerste clinic leerde Rick Wessel de jeugdtrainers van KVZ hoe zij de jeugdteams kunnen leren gezamenlijk aan te vallen en met zijn vieren te willen scoren. In de tweede clinic stonden het aanleren van balvaardigheden en het blijven uitdagen van de spelers centraal. Afgelopen vrijdag hebben de trainers elkaar trainingsvormen aangeleerd. Ook was er alle ruimte om vragen te stellen aan Rick Wessel. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. De jeugdtrainers komen uiteraard van alles tegen tijdens de trainingen. Vrijdag konden zij met Rick en elkaar van gedachten wisselen hoe je tot oplossingen komt en het beste uit alle jeugdspelers haalt.

Contract van hoofdtrainer KVZ 1 verlengd

Hoofdtrainer Michel Ligt
De doelstelling voor dit seizoen, waarin de selectie vier spelers van buiten wist aan te trekken, is dat KVZ 1 zich in de overgangsklasse handhaaft. Onder leiding van hoofdtrainer Michel Ligt staat KVZ 1 er in de veldcompetitie uitstekend voor, want de ploeg ging als herfstkampioen de zaal in. In de zaalcompetitie staat handhaving onder druk, want na het verlies van afgelopen zaterdag tegen SKF is KVZ vooralsnog hekkensluiter in de zaalcompetitie. Toch heeft KVZ ook de hoop op handhaving in de zaal nog niet opgegeven.

De selectie heeft uitgesproken nog een jaar te willen doorgaan met Michel Ligt als trainer en coach van KVZ 1. Op grond hiervan heeft het bestuur besloten de overeenkomst met Michel Ligt nog een seizoen te verlengen. KVZ hoopt hiermee de ambitie waar te kunnen maken om volgend jaar goed mee te doen in de overgangsklasse.