Na een spannende strijd  met achtervolgster Senne Knaven, finishte Annemoon met twee fietslengtes voorsprong. Foto: PR
Na een spannende strijd met achtervolgster Senne Knaven, finishte Annemoon met twee fietslengtes voorsprong. Foto: PR Foto:

Gorsselse Annemoon van Dienst wint NK veldrijden jeugd

GORSSEL - Zaterdag 21 januari 2017 deed Annemoon van Dienst uit Gorssel mee aan het Nederlandse Kampioenschap veldrijden voor de jeugd. Dit gebeurde in het Friese Appelscha en hoe! Annemoon werd daar Nederlands kampioen in categorie 6 meisjes 14 jaar.

Naast het mountainbiken waar Annemoon niet onverdienstelijk in presteert, rijdt zij ook op de veldrijfiets. Dit seizoen heeft ze een aantal nationale veldrijwedstrijden gereden en als afsluiting van het seizoen het Nederlands kampioenschap.
Annemoon startte op de tweede startlijn. Na de start was het ongeveer honderd meter rechtdoor op asfalt, gevolgd door een slingerpad en vervolgens het bos in. In het bos volgde de steile klimmen, glibberende afdalingen en een lange trap voor een prachtig parcours. Het was dus zaak om zo snel mogelijk naar voren te komen om kans te kunnen maken op een podiumplek.

Na de start wist ze door knap sturen als derde het veld in te gaan waarna ze al vlot door kon schuiven naar de eerste plek. In de derde ronde kwam ze ten val waardoor de concurrentie dichterbij kon komen. Deze ronde werd ze voorbij gereden en moest op de tweede plek aansluiten. Berekenend heeft ze dit tot de laatste ronde vast gehouden. Halverwege de laatste ronde heeft ze de aanval ingezet en is weer doorgeschoven naar de eerste plek. Het werd een spannende strijd tussen Annemoon en haar achtervolgster Senne Knaven. Uiteindelijk finishte Annemoon met twee fietslengtes voorsprong als eerste en werd Nederlands Kampioen.

Meer foto's op contact.nl

Annemoon van Dienst uit Gorssel. Foto: PR
Annemoon van Dienst uit Gorssel. Foto: PR
Annemoon van Dienst uit Gorssel. Foto: PR
Annemoon van Dienst uit Gorssel. Foto: PR