Rikxoort (96) woont een wedstrijd van grootmeester Magnus Carlsen bij. Foto: PR
Rikxoort (96) woont een wedstrijd van grootmeester Magnus Carlsen bij. Foto: PR

Schaakliefhebber (96) ziet wereldkampioen Magnus Carlsen live spelen

WARNSVELD - Al zijn hele leven is de heer van Rikxoort een groot schaakfanaat. Ook nu hij bij Domus Magnus in woonzorglocatie Huis ter Weegen in Warnsveld woont, gaat hij iedere week naar de schaakvereniging. Rikxoort speelt op behoorlijk hoog niveau en houdt de grootmeesters goed in de gaten. Hoofd Welzijn Judith Röttjers kwam de aankondiging van Tata Steel Chess in Wijk aan Zee tegen, één van de grootste en sterkste toernooien ter wereld. De heer Rikxvoort is enorm enthousiast over grootmeester Magnus Carlsen, de huidige wereldkampioen. Het leek haar daarom leuk om de heer in het kader van de activiteit 'Wensen van de bewoners' hier mee naartoe te nemen. Een behoorlijke onderneming voor iemand van 96 jaar, maar de heer was sprakeloos en vroeg zich af of dat echt mogelijk zou zijn.

Vorige week gingen de heer van Rikxoort en Judith Röttjers op pad om een wedstrijd van grootmeester Magnus Carlsen bij te wonen. Dankzij de medewerking van Tata Steel kreeg de heer een echte 'VIP' behandeling en mocht hij het begin van de wedstrijd van de grootmeesters van dichtbij bekijken. Een grote eer die slechts weinigen ten deel vallen. De heer was zeer onder de indruk: "Dat ik zo dichtbij mocht komen was voor mij een geweldige en onvergetelijke ervaring."

Wenskaart
Sinds 2015 kunnen de bewoners van Huis ter Weegen en Huis Welgelegen in Warnsveld met kerst een wenskaart invullen. Een initiatief van Domus Magnus, de overkoepelende woonzorgorganisatie, om bewoners te enthousiasmeren hun passies tot uitvoering te laten brengen. Iedere maand wordt er op iedere locatie minimaal één wens in vervulling gebracht.

Warnsveld werkt door aan Buurtpreventie

WARNSVELD - Binnen Warnsveld zijn nu twaalf WhatsApp Buurtpreventie-groepen (WABP) actief, met in totaal circa 350 deelnemers. Het is een belangrijke en vrij eenvoudige bijdrage aan de buurtpreventie in Warnsveld. Naast deze groepen zijn ongeveer 25 'buurtpreventen' actief, die regelmatig surveilleren in hun oranje hesjes met bijpassende cap. Toch wordt er nog regelmatig ingebroken. Het bevorderen van het gevoel van veiligheid in het dorp vraagt nog steeds grote alertheid van alle burgers. U kunt u daarom elk moment aanmelden voor een WABP-groep of voor surveillance.

Een groep wordt gevormd door een aantal mensen in je buurt of wijk. De deelnemers zijn alert op verdachte situaties in hun directe woonomgeving. Als zo'n situatie zich voordoet waarschuwen ze de politie en elkaar via een app-bericht. Van de politie of van andere deelnemers horen ze wat er gedaan kan worden. Aanmelding voor een WABP-groep of voor surveillance kan via het e-mailadres.

buurtpreventiewarnsveld@gmail.com


Vrouwenvereniging Triangel

WARNSVELD - Donderdag 9 februari houden de dames van Triangel hun jaarvergadering. Na de vergadering volgt er een luchtig programma met een hapje en een drankje. Aanvang van de avond 19.45 uur in de Triangel te Leesten.