Zosja wordt bijgestaan door Pieter Althuis op de bas, Daniel van Dalen op drums en gitarist Lucas Meijers. Foto: PR
Zosja wordt bijgestaan door Pieter Althuis op de bas, Daniel van Dalen op drums en gitarist Lucas Meijers. Foto: PR Foto:

Ex-Idols finalist Zosja El Rhazi brengt mystieke Arabische klanken

ZUTPHEN - Op dinsdag 31 januari maakt zangeres Zosja El Rhazi een zonnige muzikale reis in Luxor. Stijlen als jazz, soul, funk en zelfs Marokkaans, Afrikaanse invloeden zullen te horen zijn. Het optreden begint om 22.00 uur. De toegang is vrij.

In 2003 deed ze auditie bij Idols en drong uiteindelijk door tot de eindrondes. Als afsluiting van deze periode gaf ze vier spetterende shows in Ahoy met andere Idols-finalisten. Daar op dat grote podium besefte ze dat ze van zingen haar vak wilde maken. Juryleden van de talentenjacht, Henkjan Smits en Eric van Tijn, erkennen haar talent en benaderden haar voor een eerste single genaamd 'I'm Sorry'. Dit nummer was tevens de titelsong van de romantische filmkomedie 'Phileine zegt sorry'.

Vervolgens rondde Zosja haar opleiding aan het Conservatorium in Amsterdam af. In 2008 werd dit bekroond met een summa cum laude diploma waarbij zij als hoofdvak koos voor Jazz Zang en als bijvak Klassieke Zang. Tegenwoordig treedt ze op in diverse acts en bands en is zij verbonden als hoofdvakdocente aan het Artez Conservatorium.

Een verfrissend en swingend nieuw geluid in de Nederlandse jazz wereld. Met als inzet haar unieke stem en een krachtige, stuwende ritmesectie. Gevarieerde arrangementen van bestaande nummers, en eigen werk. Mystieke Arabische klanken, stuiterende en opzwepende grooves. Liefhebbers van zowel de gevoelige als de meer moderne kant van jazz zullen aan hun trekken komen.

Zosja wordt bijgestaan door Pieter Althuis op de bas, Daniel van Dalen op drums en gitarist Lucas Meijers.