Team U18-1 tijdens de wedstrijd tegen de Orka’s  op Urk. Foto: PR
Team U18-1 tijdens de wedstrijd tegen de Orka’s op Urk. Foto: PR Foto:

Hanze Stars team U12-1 in strijd om plaats finalewedstrijden NK

WARNSVELD - Afgelopen weekend hadden alle teams van Hanze Stars een competitiewedstrijd op het programma staan. Voor bijna alle teams, was het een goed weekend. Een team dat zich goed in de kijker speelt is het landelijk spelend team U12-1. In de strijd om een plaats bij de hoogste 4 (geeft recht op finalewedstrijden om het Nederlands kampioenschap) deed Hanze Stars goede zaken door de naaste concurrent Rotterdam Basketbal met 82-92 te verslaan. Hanze Stars mag nu langzaam er vanuit gaan dat ze de halve finale gaan halen.

Heren 1 had het nog best lastig met Limit Stars uit Dinxperlo. Door een groot verschil in ervaring werd thuis met 54 – 39 gewonnen. De mannen uit Zutphen staan nu op de vierde plek en zijn nog maar twee punten verwijderd van de tweede plek. Voor het U18-2 team was het de eerste wedstrijd van het seizoen die gewonnen werd. Give and Go uit Aalten werd met 37-20 verslagen.

De jongens onder de 16 jaar (U16) doen nog volop mee om het kampioenschap. Joy-M uit Malden werd makkelijk opzij geschoven met 78-32 en daarom blijven de jongens op twee punten van de koploper. Volgende week hebben de jongens kans om weer op de eerste plaats te komen. Dan moet wel Wildcats in Nijmegen verslagen worden met meer dan een punt. Op Urk wisten de jongens van U18-1 door geconcentreerd spelen de overwinning veilig te stellen. Bij de rust was het verschil vijf punten. In het derde kwart kwam het verschil in kwaliteit naar voren door een solide verdediging waar de Orka's uit Urk juist gaten lieten vallen. 48 -65 winst voor Zutphen. De U18- staat nu derde in de hoogste klasse van Rayon Oost.
De U14-1 en U14-2 konden helaas niet zorgen voor een overwinning. U14-1 kon in Dronten geen winst pakken doordat spelers die normaal een vaste waarde zijn in het team, geblesseerd waren of ziek. De eerste helft kon Zutphen nog bijblijven maar daarna was de accu helemaal leeg. VUAS won met 59-21. U14-2 verloor uit van Basketiers in Zevenaar. Geen schande, zeker omdat deze spelers nog maar weinig basketbalervaring hebben. (48-20). Tot slot de U12-2 die in de kampioenspoule van het rayon de eerste wedstrijd hebben gewonnen. Nadat de U12-2 voor de kerst kampioen waren geworden in hun poule zijn de beste teams van verschillende poules nu bij elkaar gezet. BeCeGe uit Doetinchem was een oude bekende maar de punten moesten nog wel gemaakt worden. Dat is met 28-67 ruim gelukt.

Zaterdag aanstaande spelen de U12-2, beide U14 teams en de U18-1 thuis in de Mene aan de Markolle 1 in Zutphen. Vanaf 12.45 uur wordt er gespeeld. U bent van harte welkom.

WSV Dames houden aansluiting met kopgroep

WARNSVELD - Laagvlieger Emmen was j.l. zaterdag te gast in de Kei om het op te nemen tegen de dames van WSV. In de eerste set ging de WSV ploeg er als een speer van door en zetten ze de Emmense ploeg vaak op het verkeerde been, 25-18. In de tweede set werd de druk nog wat vergroot door de Warnsveldse dames, setwinst 25-13. De derde set werd het toch nog 26-24. In de vierde set moesten de WSV dames lijdzaam toezien hoe Emmen er een setje uitsleepte 19-25. Met de 3-1 winst houd de ploeg aansluiting met de top.

Heren 1. De WSV mannen begonnen erg goed aan de eerste set: setwinst 25-16. Daarna draaide het wedstrijdbeeld en nam Hevo het stokje over met de winst 17-25. De Warnsveldse mannen probeerden in de derde set nog wel aan te sluiten, Hevo was met 20-25 de betere. Het wedstrijdbeeld werd er in de vierde set niet anders door. De Heinose bezoekers waren ook in deze set de sterkere en zagen met 21-25 de 1-3 op het scorebord. Het is voor de mannen nu 5 voor 12. Heren 2 ontving Labeylov 1. De WSV mannen begonnen sterk aan de wedstrijd en scoorden er lustig op los, eerste set met 25-15. In set 2 was met 25-19 de 2-0 een feit. Ook in de derde set was Labeylov niet bij machte: 25-21. De fut was eruit en de WSV mannen walsten over de bezoekers heen met 25-14. Een goede 4-0. Heren 5 ontving Labeylov 2. De jonge ploeg ging in de eerste set direct goed van start met 25-13. In de tweede set waren de bezoekers de weg helemaal kwijt, getuige de setwinst 25-8. En dan maken de onervaren spelers een foutje,dat werd door Labeylov afgestraft met 22-25. Toen in de vierde set werd de tegenstander met 25-10 weggespeeld en kwam de 3-1 winst op het wedstrijdformulier.

Meisjes A1 ontving de MA1 van Labeylov. De WSV meisjes speelden een goede eerste set 25-17. Daarna kwam de tegenstander goed terug met 21-25. Toen de WSV meisjes met volleybalscherp begonnen te schieten was het in de derde set snel gebeurd 25-7. In de vierde set bleven de bezoekers nog lang goed bij en hadden de Warnsveldse meisjes alle hens aan dek nodig, met 25-22 zagen ze hun inzet bekroond met 3-1. Meisjes C2 tegen het bezoekende Avior. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, zie de eerste set 21-25. De Deventer bezoeker waren in de tweede set wel wat beter 17-25. Ook de derde set ging naar Avior met 18-25. WSV dames zagen hun inzet beloond met 26-24. De 1-3 was voor Avior.

Jongens C1 was in Aalten op bezoek bij Bovo C 1. De Warnsveldse ploeg toonde zich sterk in de eerste set 19-25. Bovo kwam in de tweede set nog wel dichtbij, maar met 20-25 was de setwinst binnen. In de belangrijke derde set met de cijfers 21-25 werd het 0-3. De vierde set was wel voor Bovo dat met 25-20 de set in Aalten hield. De 1-3 winst ging mee terug naar Warnsveld. Recreanten. Heren 2 was thuis te sterk voor het bezoekende Nieuw Heeten. Met een duidelijke 25-11 was de eerste set binnen. Met 25-21 ook de tweede set. De bezoekers pakten nipt de derde set met 23-25. De 2-1 was voor WSV. Mix team 1 is aan een goede serie bezig en lieten dat zien door het bezoekende Soci met de cijfers 25-20, 25-20, en 25-22 achter zich te laten, een mooie 3-0.