Bert van Gent. Foto: PR
Bert van Gent. Foto: PR Foto:

Ben van Gent nieuwe bestuurder
Sutfene per 1 april 2017

Ruime ervaring en van oorsprong huisarts

ZUTPHEN - De Raad van Toezicht heeft de heer Ben van Gent (61) benoemd tot bestuurder van zorgorganisatie Sutfene per 1 april 2017. De heer Van Gent volgt mevrouw Oplaat op, zij draagt per 1 februari 2017 haar rol als bestuurder over.

De heer Van Gent heeft ruime en recente ervaring in de ouderenzorg. De afgelopen zeven jaar was hij lid van de raad van bestuur bij Florence in Den Haag. Van oorsprong is Van Gent huisarts. Daarna heeft Van Gent diverse functies bekleed zoals interim bestuurder en/of manager bij onder andere zorgverzekeraars, zorgorganisaties en zorggerelateerde organisaties. In de tijd tussen het vertrek van de huidige bestuurder en de nieuwe bestuurder, wordt een waarnemend bestuur gevormd, bestaand uit twee management teamleden: Anja Nijland, wijkmanager Zorg Nick Hagenbeek, manager facilitaire diensten & ICT.


Twee scenario's zijn uitgewerkt

Vervolg van voorpagina

ZUTPHEN -Twee verschillende scenario's worden hierbij uitgewerkt: het scenario van een windmolenpark met drie windturbines en die van het windmolenpark bestaande uit twee windturbines. IJsselwind, de vertegenwoordiger van de energiecoƶperaties van Lochem, Brummen, Zutphen en Voorst, wil zelf twee windmolens plaatsen, Waterschap Rijn en IJssel plaatst daar mogelijk een derde windturbine bij, maar kan daar pas in maart uitsluitsel over geven.

In de milieueffectenrapportage wordt gekeken naar welke invloeden plaatsing van de windmolens heeft op landschap, natuur en beschermde diersoorten en op het gebied in het algemeen dat is aangemerkt als Natura 2000-gebied. Ook de veiligheid voor omwonenden wordt onderzocht. Er wordt onder meer gekeken naar gezondheidsrisico's, zoals die van CO2-uitstoot, geluidsoverlast en effecten van de slagschaduw van de wieken. De milieueffectenrapportage die hieruit voortkomt zal voor een periode van zes weken ter inzage komen te liggen, waarna eind dit jaar de besluitvorming over het windmolenpark zal worden genomen.

Omwonenden die tegen de plannen zijn en zich hebben verenigd als Tegenwind, hebben al aangegeven zich niet te kunnen vinden in de onderzoeksopzet die wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau EnneĆ¼s. Ook deelname aan de klankbordgroep die door het onderzoeksbureau en IJsselwind wordt voorgesteld hebben de tegenstanders afgewezen.