Marcel Berends overhandigt cheque aan Ria Hagenbeek van KWF Kankerbestrijding afdeling Zutphen. Foto: Hans ten Brinke
Marcel Berends overhandigt cheque aan Ria Hagenbeek van KWF Kankerbestrijding afdeling Zutphen. Foto: Hans ten Brinke Foto:

FC Zutphen Voetbalquiz levert 467,85 euro op voor KWF

ZUTPHEN - Afgelopen vrijdagavond werd bij FC Zutphen de vierde editie van de Voetbalquiz gehouden, een activiteit waarbij de opbrengst geschonken wordt aan KWF Kankerbestrijding.

In 2012 werd de Voetbalquiz voor de eerste keer georganiseerd door Freek Slemmer. De opbrengst werd verdeeld over drie fietsers die meededen aan de Alpe d'Huzes. Hierbij moet op één dag de Alpe d'Huez zo vaak mogelijk beklommen worden, waar bij de sponsorgelden ten goede komen aan het KWF. Freek had nog wel het plan om dit vaker te organiseren, maar onder andere vanwege de ziekte van Kahler (een vorm van kanker) waardoor hij getroffen was is het hier niet van gekomen. Na zijn overlijden heeft FC Zutphen deze quiz weer nieuw leven ingeblazen, met dezelfde opzet en hetzelfde doel. De quizmaster van de afgelopen twee edities, Wim Bleumink, werd vorig jaar ook getroffen door kanker en daar heeft de organisatie op een passende manier aandacht aan besteed.

Er hadden zich 64 deelnemers aangemeld, zij vormden 32 koppels. Ook waren er nog de nodige belangstellenden en was het gezellig druk in het clubhuis. Met Marcel Berends als nieuwe quizmaster werd er even na achten afgetrapt. In de tussentijd werd de cheque met een bedrag van 467,85 euro door Marcel Berends overhandigd aan Ria Hagenbeek, namens het KWF Kankerbestrijding afdeling Zutphen.

De finale was een spannende aangelegenheid. Op de eerste plaats eindigden ex aequo de titelverdedigers van vorig jaar, Maarten Jan met Pieter Bas Kempe en Gerrit Wullink met Tijmen Lensink. Omdat Gerrit en Tijmen twee punten meer gescoord hadden in de voorronde ging de Freek Slemmer bokaal naar dit duo. Ook dit jaar was het Wessel Slemmer die de beker persoonlijk overhandigde, telkens weer een mooi gebaar.

Na afloop werd er echter nog wel druk gediscussieerd over sommige vragen en bleef het gezellig druk. De organisatie, Joris Westerbeek en Eric Hoff bedankten Marcel Berends voor de presentatie, Hans ten Brinke voor de fotoreportage, de assistenten bij het controleren van de antwoorden, het kantinepersoneel, de afvaardiging van het KWF, de PSC voor het beschikbaar stellen van een paar FC Zutphen promotieartikelen, maar vooral de deelnemers, want alleen met hun aanwezigheid werd de quiz een succes.


FC Zutphen gaat op bezoek bij SVZW in Wierden

ZUTPHEN - Komende zaterdag 28 januari gaat de competitie in de 1e klasse D van start. Op dit moment is er sprake van een echte winterse periode, dus het is de vraag of de wedstrijd door gaat.

Voor SVZW zal het betekenen dat de jacht geopend gaat worden op de kop van de ranglijst, waar men op dit moment 7 punten van verwijderd is. Bij aanvang van de competitie was SVZW de torenhoge favoriet, maar na een zwakke serie is men op achterstand geraakt. Daarnaast is de tegenstand bovenin bijzonder zwaar. In dat opzicht komt de ouverture tegen een team als FC Zutphen, dat veel lager op de ranglijst staat, goed uit voor de mannen uit Wierden. Vooral ook omdat men in de openingswedstrijd van dit seizoen, onder leiding van oud FC Zutphen speler Yessin Maskoul, een duidelijke 0-4 overwinning wist te behalen. Om in het ritme te komen vormt FC Zutphen dus een aantrekkelijke tegenstander.

De Zutphenaren sloten de eerste helft van de competitie af met een knappe 3-2 overwinning op Go Ahead Kampen. In de laatste 20 minuten werd een 0-2 achterstand omgebogen naar een 3-2 overwinning. En dat kwam, gezien de stand op de ranglijst uitstekend uit. FC Zutphen begint de 2e helft van de competitie met 16 punten, 3 punten boven de 11e positie dat nacompetitie tot gevolg heeft. Het zal een harde strijd worden om minimaal de veilige 10e positie te behalen.

SVZW is een sterke tegenstander, maar in de laatste wedstrijd voor de winterstop gaf KHC het goede voorbeeld. De fysiek sterke Kampenaren troefden het technisch betere SVZW met 4-3 af op wilskracht en mentaliteit. Dat betekent dat FC Zutphen zich zeker niet kansloos hoeft te voelen. Wanneer er een punt meegenomen wordt uit Wierden mag dat daarom als een overwinning worden beschouwd.


Vragen over bewegwijzering op De Mars

ZUTPHEN - Het CDA Zutphen–Warnsveld heeftnaar aanleiding van diverse reacties, opmerkingen en observaties vragen over de bewegwijzering op het bedrijventerrein De Mars.

Sinds de aanleg van de prachtige Marstunnel wordt het doorgaande verkeer vanaf de Oude IJsselbrug/IJsselkade richting Deventer via het bedrijventerrein De Mars geleidt. Hetzelfde geldt voor het doorgaande verkeer dat vanuit Deventer richting Centrum en De Hoven wil rijden. Op De Mars zelf is het vervolgens zoeken naar de juiste wegen omdat duidelijke bewegwijzering ontbreekt. Dit geldt zeker voor bezoekers van buiten Zutphen, maar ook eigen inwoners vinden lang niet altijd in één keer de juiste weg. Vooral in de avonduren, tijdens donkere periode blijkt het lastig om de juiste route kiezen. Het CDA vraagt zich af of het college de zorgen rondom de minimale bewegwijzering deelt. En zo ja, op welke wijze en termijn zij van plan is de bewegwijzering te verbeteren.


Gelderse titel voor Frederike Gotink

WARNSVELD - Amazone Frederike Gotink uit Warnsveld is afgelopen zaterdag 21 september Gelders Kampioen geworden in de klasse M2 dressuur. In Westervoort kreeg zij met haar paard Guess 203,5 en 207,5 punten van de jury's. De totaalscore kwam daarmee op 68,5% ; ruim voldoende voor de titel. Het paard talentvolle paard Guess is een halfbroer van het paard Caraat, die afgelopen september 3 medailles won op de Paralympics in Rio de Janeiro. Op vrijdag 10 maart vindt in Ermelo het Nederlands kampioenschap plaats en Gotink is dan een van de kanshebbers voor de Nederlandse titel.