De enthousiaste muzikanten van het Edith Wieringa Jazz Combo. Foto: PR
De enthousiaste muzikanten van het Edith Wieringa Jazz Combo. Foto: PR Foto:

Gepassioneerd Edith Wieringa Jazz Combo bij 't Nut

WARNSVELD - Het Edith Wieringa Jazz Combo brengt zaterdag 28 januari vanaf 20.00 uur een gezellig avondvullend programma bij Podium het Nut, Breegraven 1 in Warnsveld.

De zes enthousiaste en gepassioneerde muzikanten vonden elkaar, na zeer uiteenlopende carrières. Inmiddels hebben ze een gevarieerd repertoire opgebouwd dat is gevoed door verschillende muzikale achtergronden en invloeden. Denk daarbij aan Art Blakey, Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Chet Baker en Oscar Peterson. Een programma variërend van uptempo swing, songbook standards, bossa's tot lazy ballads en Franse chansons.

Het combo bestaat uit: Edith Wieringa (zang), Rob Rietberg (tenorsax), Hans Meijer (trompet), Wiko Veenvliet (piano), André van Zanten (basgitaar) en Igo Holtkamp (slagwerk).

De entree bedraagt 10 euro, reserveren kan telefonisch.

0575-561409


De Nationale Voorleesdagen met
'De Kleine Walvis'

REGIO - De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Van 25 januari t/m 4 februari 2017 is het voorleesfeest! Ook de bibliotheken Zutphen, Warnsveld, Lochem en Gorssel doen zoals altijd mee.

Het voorlezen met gezellige liedjes erbij zal woensdag 25 januari plaatsvinden in de Bibliotheek Gorssel, om 14.00 uur en in de Bibliotheek Lochem, om 15.30 uur.

Op woensdag 1 februari gebeurt dit in Bibliotheek Zutphen om 14.00 uur (in de tijdelijke locatie Rozengracht 3) en in Bibliotheek Warnsveld om 15.30 uur in 't Warnshuus.

In Zutphen, Gorssel, Lochem en Warnsveld

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van 'de Buurt Leest Voor' gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen.

De Kleine Walvis
Dit jaar is het verhaal 'De Kleine Walvis' van Benji Davies verkozen tot Prentenboek van het Jaar: Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap... waarbij ook weer afscheid moet worden genomen.

Peuters, kleuters en hun ouders zijn van harte welkom.