La Grappe & Knip. Foto: PR
La Grappe & Knip. Foto: PR Foto:

Franse Chansons door duo La Grappe en Knip

ZUTPHEN - Alliance Française Zutphen organiseert op zondagmiddag 29 januari om 15.00 uur in Museum MORE, Hoofdstraat 28 in Gorssel, een interactief muzikaal optreden van het duo La Grappe & Knip in samenwerking met de Alliance Française Deventer. Deze middag kunnen de bezoekers volop genieten van een zeer gevarieerd repertoire van mooie melodieën en harmonieën, tevens kan het publiek verzoeknummers aanvragen.

Het duo La Grappe & Knip brengt een zeer gevarieerd en interactief muzikaal programma. Afhankelijk van de plaats, het publiek en de sfeer zal de muziek rustig dan wel ritmisch zijn, maar in elk geval een akoestisch optreden met alleen zang en gitaar. Hun stemmen vloeien gemakkelijk in elkaar over. Diverse artiesten zullen de revue passeren zoals Jacques Brel, Michel Fugain, Joe Dassin, Les Poppys, Jean-Jacques Goldman, Patrick Bruel, Roch Voisine, maar het repertoire omvat ook eigen nummers. Bezoekers kunnen tevens hun favoriete nummers indienen.

Philippe La Grappe
Philippe La Grappe, geboren in Brussel, won tijdens zijn studies met een Nederlandse singer-songwriter de tweede prijs bij een Vlaamse talentenjacht. Tijdens zijn werk als tandarts werd de roep van de muziek steeds sterker en op zijn 32e ging hij notenleer, harmonie en klassieke zang aan de academie van Brussel studeren en nam in 2006 de beslissing om te leven van de muziek. Samen met Margriet speelt hij ook nog steeds in de straten van Brussel.

Margriet Knip
Voor Margriet Knip, geboren te Hengelo, waren zang en dans al vroeg haar passie. Gedurende haar studies kwam zij door stages in Parijs en Brussel in contact met Franstalige muziek. Vanaf 2005 lukt het haar om meer tijd vrij te maken voor het zingen. Zij neemt weer zangles, tokkelt weer op haar gitaar en dan komt een muzikant en tevens goede vriend van Philippe La Grappe op het idee om hen aan elkaar voor te stellen.

Toegang 10 euro, voor leden/ cursisten Alliance Française gratis.