Gerrit Marks ontving, in bijzijn van zijn vrouw, uit handen van burgemeester Vermeulen (r) de versierselen. Foto: PR
Gerrit Marks ontving, in bijzijn van zijn vrouw, uit handen van burgemeester Vermeulen (r) de versierselen. Foto: PR Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Gerrit Marks

ZUTPHEN - Gerrit Marks is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Maandag 9 januari ontving hij tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen de versierselen die hierbij horen. Marks kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de brandweer.

Gerrit Marks stopt op 1 december bij de Brandweer IJsselstreek. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari 2017 nam hij officieel afscheid.

Hij heeft dan ruim 39 jaar als vrijwilliger bij de brandweer gewerkt. Burgemeester Annemieke Vermeulen benadrukte in haar toespraak de maatschappelijke betekenis van zijn vrijwilligerswerk en de langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in Warnsveld, Zutphen en de regio. Post Zutphen van Brandweer IJsselstreek telt circa tachtig trouwe vrijwilligers.

Vrijwilligerswerk
Gerrit Marks begon zijn brandweercarrière op 1 september 1977 bij de toenmalige gemeentelijke brandweer van de gemeente Warnsveld. Hij werd per 1 januari 1997 Ondercommandant met de rang Adjunct-Hoofdbrandmeester.

Tijdens deze jaren is hij verschillende keren bevorderd en heeft verschillende rangen doorlopen. Na de regionalisering werd hij Brandmeester / Ploegleider-Bevelvoerder bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland / Brandweer in het cluster IJsselstreek - post Zutphen.