Wedstrijd van KVZ 1 tegen de Meeuwen. Foto: PR
Wedstrijd van KVZ 1 tegen de Meeuwen. Foto: PR Foto:

KVZ luidt met bijzonder
weekend het nieuwe jaar in

ZUTPHEN - Vrijdag 6 januari luidde korfbalvereniging KVZ het nieuwe jaar feestelijk in met een bijzondere nieuwjaarsreceptie voor jong en oud. Het feest begon met spelletjes en een film voor de jeugd in het clubhuis van KVZ op sportpark Zuidveen. Tijdens de film werd de kantine omgebouwd tot buffetrestaurant. Op het buffet verscheen het ene na het andere door de leden van KVZ zelf klaargemaakte gerecht. Jong en oud genoot samen van een lekkere maaltijd. Daarna blikte voorzitter Henk Jan Milius terug op 2016 en vooruit op 2017.

Het jaar 2016 stond vooral in het teken van 100 jaar korfbal in Zutphen en KVZ als merk veel meer naar buiten brengen. Maar ook de realisatie van het fantastische BeachCourt, dat in het eerste jaar al goed bezocht is, mag natuurlijk niet ongenoemd blijven. In 2017 hoopt KVZ weer een aantal belangrijke plannen te realiseren. Zet het eerste van KVZ de winnende lijn in de veldcompetitie door en gaan ze verrassen met promotie naar de hoofdklasse? Gaat het lukken om het schuttersveldje te realiseren? En, het belangrijkste, komt er een eigen KVZ sporthal of niet? Voorzitter Milius: "Deze dromen kunnen we alleen waarmaken als de leden, vrienden en sponsoren van KVZ het samen doen. Daarom kiezen we in 2017 voor de slogan: KVZ Samen Sterk!". Natuurlijk was er na de toespraak gelegenheid om lekker bij te praten en te swingen op de dansvloer.

Zaterdag 7 januari werden alle jeugdwedstrijden afgelast in verband met de gladheid. Dit betekent niet dat er niets gebeurde in en om de Hanzehal. De Kangoeroes, de allerjongsten, genoten juist volop van het winterweer en vermaakten zich met engeltjes maken in de sneeuw en een sneeuwballengevecht. Een aantal jeugdploegen speelden oefenwedstrijden tegen elkaar en experimenteerden daarbij met de schotklok.

De wedstrijden van KVZ 2 en 1 werden aan het eind van de dag wel gespeeld. KVZ 2 won van hekkensluiter De Parabool 2 met 17-12. KVZ 1 kwam helaas net tekort tegen De Meeuwen 1, op dit moment de nummer 2 in de zaalcompetitie. Na een spannende slotfase verloor KVZ nipt met 24-25.


De IJsselmeeuwen partner van Fonds Gehandicapten- sport

ZUTPHEN - Op vrijdagavond 13 januari om 21.00 uur ontvangen alle leden van de sportafdelingen van de IJsselmeeuwen een compleet nieuwe kledingset met het logo van het Fonds Gehandicaptensport. Hiermee wil de vereniging aandacht vragen voor het feit dat sporten voor mensen met een handicap nog steeds niet vanzelfsprekend is. Zo heeft De IJsselmeeuwen zelf ook een afdeling Dolfijn, waar mensen met een handicap begeleid kunnen zwemmen en genieten van de lessen.

Met het houden van acties zal de vereniging het fonds in de toekomst gaan steunen. Op 25 februari aanstaande zal voor de tweede keer het school waterpolotoernooi worden gehouden. De winnaar van de eerste editie, SBO HET MOZAÏEK, mocht samen met kunstenaar Henk Schouten een kunstwerk maken. Dit kunstwerk, een groot schilderij, zal voorafgaand aan de tweede editie worden geveild. "De opbrengst van deze veiling zal door de sponsor van dit evenement, V.O.F. Schepping, worden geschonken aan het Fonds", aldus een woordvoerder van de vereniging.