Aftrap campagne SP. Foto: PR
Aftrap campagne SP. Foto: PR Foto:

SP Zutphen trapt campagne Tweede Kamerverkiezingen vroeg af

ZUTPHEN - De SP in Zutphen heeft vanmiddag op knallende wijze hun campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart afgetrapt. De socialisten zijn er daarmee vroeg bij. Bij de campagne zijn SP leden en sympathisanten van allerlei pluimage betrokken: jong en oud, nieuwe leden en 'veteranen' van de lokale afdeling.

Nils Müller, afdelingsvoorzitter en nummer 39 op de conceptkandidatenlijst van de SP: "Dit is niet een verkiezing om een paar zetels in Den Haag. Het gaat hier om de verdeling van de macht in Nederland. Alleen als we laten zien dat de bevolking achter onze plannen staat, gaan ze in Den Haag naar ons luisteren. Dus ook na de verkiezingen gaan we door."

Volgende week zaterdag trapt de SP landelijk hun campagne af op hun congres in Tilburg. Daar wordt ook het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld.
Sympathisanten kunnen zich melden via de website.


www.klaaromteknokken.nl


Autisme in je gezin

WARNSVELD - Een kind met autisme kan een grote invloed hebben op je gezin. Hoe ga je daarmee om? Het Autisme Netwerk Zutphen ( voorheen Autismecafé Zutphen-Lochem) organiseert op donderdag 26 januari van 20.00 tot 22.00 uur een thema avond over Autisme in je gezin in Het Nut, Breegraven 1 in Warnsveld. Toegang is gratis. Gast deze avond is Willeke van den Hoek, ervaringsdeskundige en schrijfster van het rapport 'Een kind met autisme in je gezin, ervaringen van achter de voordeur'. Vragen die aan bod zullen komen: welke oplossingen kun je kiezen om het gezinsleven goed te laten lopen? Hoe ga ik om met reacties van familie of bekenden? Hoe ver willen we gaan in het zelf zorgen voor ons kind? Gelden dezelfde regels voor broers en zussen? Hoe ga je hier mee om?


autismenetwerkzutphen@gmail.com


Reuma en bewegen

ZUTPHEN/VORDEN - De Reumapatiëntenvereniging Zutphen e.o. organiseert diverse vormen van beweging. Dit kan onder meer in verwarmd water bij Sutfene en bij IJsselslag in Zutphen, maar ook in Vorden kan men zwemmen en oefeningen doen in het verwarmde water bij fysiotherapie Jansen van den Berg, Christinalaan 16. Op elke donderdagmorgen van 10.15 tot 11.15 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Jitske Lautenbach via 0313 652 593.