Panorama Stadsboomgaard Zutphen. Foto: Marius Bergsma
Panorama Stadsboomgaard Zutphen. Foto: Marius Bergsma Foto:

Symposium 'Groen Erfgoed leeft' in Zutphen

ZUTPHEN - Erfgoed is verankerd in de historie van onze stad en nog altijd van betekenis voor de identiteit van Zutphen en haar inwoners. Maar welke historie schuilt er achter onze vertrouwde leefomgeving? En hoe beschermen we ons groene erfgoed? In 2016 deed Bureau GroenMotief tuinhistorisch onderzoek naar de geschiedenis van de Stadsboomgaard aan het Bongerdspad en de verdedigingslinies in het Vogelpark in Zutphen. Op vrijdagavond 20 januari wordt deze verborgen geschiedenis aan het publiek gepresenteerd.

Pomoloog Hennie Rossel vertelt over zijn onderzoek naar de bijzondere historische fruitrassen in de boomgaard. Gemeentelijk erfgoeddeskundige Hendrik Haafkens geeft een toelichting over Zutphens groene erfgoed en Stichting Landschapsbeheer Gelderland werpt een blik op de instandhouding van cultuurlandschap in samenwerking met bewoners. Organisator Alize Hillebrink: "Het is de hoogste tijd voor een herwaardering van ons groene erfgoed. In de praktijk gaat het meestal alleen om stenen monumenten, maar ook ons groene erfgoed vraagt om behoud voor de generaties na ons." Na de presentaties is er uiteraard een hapje en drankje.

Aanmelden
Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan tot 16 januari 2017 via: stadsboomgaardzutphen@live.nl o.v.v. naam en aantal personen. Aanvang: 20.00 tot 22.00 uur in basisschool De Bongerd, Bongerdspad 2 te Zutphen. Inloop vanaf 19.45 uur. Kijk voor het volledige programma op: www.stadsboomgaardzutphen.webklik.nl