The Vintage Five speelt in De Pauw. Foto: PR
The Vintage Five speelt in De Pauw. Foto: PR

Jazz at the Peacock presenteert de Vintage Five

Mainstream-kwintet uit het noorden des lands

WARNSVELD - De Vintage Five speelt zondagmiddag 15 januari tijdens Jazz at the Peacock in Café Restaurant De Pauw aan de Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. Het muzikale evenement, georganiseerd door Jazz and So, duurt van 14.30 tot 17.00 uur. De zaal is geopend om 13.45 uur.

In 2015 besloten vijf jazzmuzikanten uit het noorden des lands de swing en blues nieuw leven in te blazen: Vintage Five was geboren, een knap mainstream-kwintet met een fraai harmonieus blazersduo (tenorsax en trompet) en een verdere bezetting van piano, bas en slagwerk.

Het mooie van deze combo is dat ze in de korte tijd van hun bestaan een heerlijk gevarieerd repertoire hebben opgebouwd. Krachtige swing, aangrijpende blues met zang van bandleider Bas de Jager, wiens stem een grote liefde voor whisky doet vermoeden, gedragen ballads, alles komt voorbij. Bij iedere optreden slaagt de band er in jong en oud bij de muziek te betrekken; je zit er middenin en wilt graag meedoen, op welke wijze dan ook.

Bij Vintage Five proef je de tijden van de oude clubjazz en geniet je van de muziek van o.a. Louis Armstrong en Duke Ellington. Een dynamisch en boeiend optreden!


www.jazzandso-zutphen.nl