Veel inwoners van Zutphen hielpen mee met het opruimen van vuurwerk op 2 januari. Foto: Yke Ruessink
Veel inwoners van Zutphen hielpen mee met het opruimen van vuurwerk op 2 januari. Foto: Yke Ruessink

Opruimactie levert 1100 zakken vuurwerkafval op

ZUTPHEN - Honderden inwoners van de gemeente Zutphen hebben op 2 januari meegedaan aan de opruimactie voor vuurwerkafval. In totaal werden 1100 zakken ingeleverd, goed voor 6.000 kilo vuurwerkafval.

Inwoners konden hun volle zakken met vuurwerkafval op 2 januari wegbrengen naar acht inleverpunten in Zutphen en Warnsveld. Iedere volle zak met vuurwerkafval leverde 50 eurocent op. De actie is een initiatief van de gemeente Zutphen en Circulus-Berkel.
Deelnemers veegden enthousiast hun straat schoon. Onder de deelnemers waren veel kinderen met ouders. Een groepje kinderen verzamelde samen maar liefst vijftig zakken vol met vuurwerkafval. De Zutphense afvalcoaches deelden de muntjes aan de deelnemers uit.
Het opruimen van vuurwerkafval zorgt voor een schone buurt en komt de veiligheid ten goede. Het vuurwerkafval wordt vanwege de samenstelling (papier, karton, kunststof, metaal en restanten chemische stoffen) behandeld als restafval en verbrand.


Verdachten mishandeling melden zich na tonen beelden

ZUTPHEN - Twee jonge mannen van 19 uit Zutphen hebben zich bij de politie gemeld nadat de politie via Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, beelden toonde van de mishandeling waar beide van worden verdacht. De mishandeling vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 3 september in de Vaaltstraat in Zutphen. Een 38-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Zutphen werden toen in en buiten een café belaagd en mishandeld door meerdere personen.

De identiteit van een derde verdachte, een 22-jarige Zutphenaar, heeft de politie via onderzoek achterhaald. Beelden van de twee verdachten waarvan de identiteit nog niet duidelijk was zijn eerder deze maand in Bureau GLD getoond. Naar aanleiding van de uitzending kwamen ook meerdere tips binnen bij de politie over de identiteit van de jonge mannen.