Een jubileum, een afscheid en een nieuw begin

ZUTPHEN – Het Ondernemerscafé in Zutphen bestaat bijna tien jaar. Op donderdag 29 december wordt dat gevierd met een extra feestelijke editie. Het is ook het moment dat Fiona de Heus na tien jaar stopt met de organisatie en het stokje overdraagt aan drie enthousiaste deelnemers: René Schuurman, Anita van den Berg-Gouw en Bianca Procee, die dit samen met Mark Schiphorst van Fort Bronsbergen oppakken.

Two Gather XS (Erik, Chantal en Luuk Nengerman uit Zutphen) zorgt tijdens deze eindejaarsbijeenkomst voor een sfeervolle muzikale omlijsting en de dresscode black tie. "We willen er een feestelijke avond van maken en ik roep dan ook graag iedereen op om te komen", zegt Fiona de Heus. Zoals gebruikelijk bij de inmiddels traditionele eindejaarsbijeenkomst in de kerstvakantie zijn partners en kinderen ook van harte welkom. Aanmelden via mail.


info@zutphenspersbureau.nl


Kerstdiner in het Odensehuis

ZUTPHEN - Op 19 december werd in het Odensehuis (inloophuis voor mensen met geheugenverlies of beginnende dementie én hun naasten) een kerstdiner georganiseerd voor de vrijwilligers, deelnemers en hun verwanten. Het diner was een initiatief ontstaan vanuit de training Buitengewoonzijn.nu waarin de deelnemers worden aangespoord om een belangeloos en maatschappelijk relevant initiatief te ontplooien.

Het Odensehuis had het idee opgevat om een kerstdiner te organiseren maar het ontbrak nog aan de nodige hulp en zo ontstond een vruchtbare samenwerking. Uiteindelijk zorgde een groep van 10 vrijwilligers voor een heerlijk verzorgde avond. Er was heerlijk gekookt door vier amateur koks en een Syrische kok uit het AZC en er werd muziek gemaakt door jong en oud. Dankbaar gingen de 35 gasten van het Odensehuis terug naar huis.