Voor de veiligheid zal een gespecialiseerd team de melkbussen bedienen. Foto: PR
Voor de veiligheid zal een gespecialiseerd team de melkbussen bedienen. Foto: PR Foto:

Met Stichting Zutphen Sportief knallend het jaar uit

ZUTPHEN - De culturele traditie van het carbidschieten gaat zich dit jaar herhalen bij Wielersportvereniging ETP Zutphen aan de Laan naar Eme. Wegens het succes van oudejaarsdag in de afgelopen jaren is opnieuw een spektakel te verwachten vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Op het afgesloten terrein van de wielersportvereniging wordt met een twintig-tal melkbussen het oude jaar uitgeknald door professionals die de melkbussen bedienen.

Op alle manieren wordt rekening gehouden met veiligheid, zo worden in plaats van melkbus deksels geschoten met ballen. De organisatie van de Stichting Zutphen Sportief beschikt over een 300 ballen. De jeugd van 8 tot 12 jaar kan een bal kopen voor twee euro. Deze wordt voorzien van een nummer en eventueel de naam van de nieuwe eigenaar. Na aankoop kan de jeugd zijn eigen bal wegknallen. Hiervoor zijn speciale melkbussen gemaakt waar door middel van een trekkoord het carbid ontstoken wordt. Als het terrein veilig wordt gegeven mag de jeugd na het afschieten zijn eigen bal ophalen en hem behouden. Tegen een kleine vergoeding kan men ook met een bedienbare melkbus gericht op doelen in het terrein schieten. Gewonnen prijsjes daarvoor worden in natura uitbetaald.

Rondom het feestterrein staan kramen en tenten waar gl├╝hwein, andere drankjes en broodjes beenham verkrijgbaar zijn. De jeugd kan zich vermaken op een springkussen. Kom dus op 31 december naar het veldcrossterrein van de Wielersportvereniging ETP!


Basketbalteam RAAD/HO!?! komt net tekort

ZUTPHEN - De zeven speelsters en spelers van RAAD/HO!?! zagen een nieuw recreantenteam van Arnhemia Eagles met niet minder dan twaalf speelsters en spelers in sporthal De Kei verschijnen. De tegenstanders namen in de eerste periode al snel een voorsprong om die in de rest van de wedstrijd niet meer af te staan.

Dat nam niet weg dat RAAD/HO!?! er alles aan deed om weer langszij te komen. Werd de eerste periode afgesloten bij de stand 3-10, in de tweede periode kwam de thuisploeg dankzij enkele driepunters en een goed sluitende verdediging terug tot op 1 punt. Door met de vele wisselmogelijkheden het tempo flink op te schroeven lukte het de Arnhemse gasten toch weer wat meer afstand te nemen om bij de stand 13-18 de rust in te gaan. Dat beide teams de nadruk op het verdedigen legden was aan de scores goed te merken: in de derde periode werd er door beide ploegen samen maar vijf keer gescoord, waardoor dat kwart van de wedstrijd bij de stand 17-24 voor de gasten werd afgesloten. In het laatste kwart zette RAAD?HO!?! nogmaals alles op alles, kwam tot op twee punten terug, maar was het laatste woord toch weer aan Arnhemia Eagles, dat de sportieve wedstrijd uiteindelijk verdiend met 31-36 won.