De groep van ongeveer dertig Chinezen en de selectiespelers van KVZ. Foto: PR
De groep van ongeveer dertig Chinezen en de selectiespelers van KVZ. Foto: PR Foto:

Nationale korfbalteam van China oefent tegen KVZ 1

ZUTPHEN - Het nationale korfbalteam van China bereidt zich voor op de internationale Korfbal Challenge 2016 die volgende week in Rotterdam plaatsvindt. Ze speelden onder andere gisteravond een oefenwedstrijd tegen KVZ 1. Daaraan vooraf werden ze gastvrij ontvangen in het clubhuis van korfbalvereniging KVZ op sportpark Zuidveen.

Aan het eind van de middag arriveerden de Chinezen bij het clubhuis van KVZ. Een groep vrijwilligers, had zich daar voorbereid op het ontvangst. De kantine was gezellig ingericht en versierd en er was, ondersteund door kok René Paap, een lekkere maaltijd klaargemaakt. De groep van ongeveer dertig Chinezen en de selectiespelers van KVZ hebben daar samen van genoten. Ter afsluiting kregen de gasten, voor na de wedstrijd, lekkere zelfgebakken appeltaart mee.

In de Hanzehal werd als opwarmer om 19.00 uur een wedstrijd gespeeld door KVZ 2 tegen Devinco. Terwijl de Chinezen deze wedstrijd met belangstelling volgden, liep ook de tribune al aardig vol. In een sfeervolle, volgepakte Hanzehal begon om 20.30 de wedstrijd van KVZ 1 tegen China. De wedstrijd werd gespeeld in drie perioden van 20 minuten. Na de eerste periode, waarin het redelijk gelijk op ging, stond KVZ voor. In de tweede periode kwamen de Chinezen, die technisch goed korfbalden, terug en pakten zij een voorsprong van 21-24. In de derde periode besliste KVZ de wedstrijd overtuigend. Het werd uiteindelijk 36-28.

De Chinezen hebben genoten van de sfeer en het publiek in de Hanzehal en zij kijken uit naar de Challenge. Spelers en publiek van KVZ wensen China uiteraard veel succes in Rotterdam volgende week.