De winnaars van de diverse verkiezingen. Foto: PR
De winnaars van de diverse verkiezingen. Foto: PR Foto:

Zutphense voetbalvereniging AZC kiest voetballer van het jaar

Tweehonderd bezoekers twaalfde voetbalgala

ZUTPHEN - Voor de twaalfde keer heeft de Zutphense voetbalvereniging AZC haar voetbalgala georganiseerd. Zaterdag 17 december was het zover. De mooi aangeklede kantine was de eerste uren het decor voor de diverse verkiezingen.

Ruim 200 bezoekers waren ooggetuige van deze bijzondere avond. De avond startte met een filmpje waar de hoogtepunten van het afgelopen seizoen werden getoond en alle genomineerden werden gepresenteerd.

Uitslag verkiezingen
- Talent van het Jaar, Joost Alferink.
- Voetballer van het Jaar AZC 3, Tonny Rozeboom.
- Voetballer van het Jaar AZC 2, Mark Leest.
- Voetballer van het jaar dame, Lieke Goedheer.

De genomineerden voor Voetballer van het Jaar AZC1 waren, Sean Galdermans, Frank Buurmeijer, en Quentin Joseph. Sean is op vakantie in Australië. Tijdens de verkiezing werd er live contact met hem gezocht. De trainer René Knuiman, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, maakte bekend dat Voetballer van het Jaar AZC 1 Quentin Joseph is geworden.

Na de verkiezingen barstte het feest in volle hevigheid los. De organisatie maakt zich op voor de volgende editie en er wordt al druk nagedacht over de speciale editie in 2018. Het jaar waarin de voetbalvereniging AZC haar 100 jarig jubileum viert.