Zoon Joris is geboren met een ernstige hartafwijking. Foto: PR
Zoon Joris is geboren met een ernstige hartafwijking. Foto: PR Foto:

Familie Jolink bakt oliebollen en appelbeignets voor stichting Hartekind

WARNSVELD - Op oudejaarsdag zal de familie Jolink weer oliebollen en appelbeignets gaan bakken en verkopen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Stichting Hartekind. Helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking, daarmee is het doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren. Stichting Hartekind heeft vrijwilligers opgeroepen oliebollen te bakken voor de stichting en ook de familie Jolink uit Warnsveld doet hieraan mee. Kom daarom op 31 december tussen 10.00 en 17.00 uur naar de Lage Lochemseweg 6 in Warnsveld en koop een zakje oliebollen of appelbeignets.

Karin Jolink: "Alweer twee jaar geleden is onze zoon Joris geboren met een eenkamerhart, een ernstige hartafwijking. Met acht dagen oud heeft hij een levensreddende openhartoperatie ondergaan. In de toekomst wacht hem nog een operatie voor een nieuwe hartklep. Om ervoor te zorgen dat hij en alle andere hartkindjes goed geholpen kunnen worden, is veel onderzoek nodig naar aangeboren hartafwijkingen. Daarom gaan wij ook dit jaar weer oliebollen en appelbeignets bakken op oudejaarsdag voor Stichting Hartekind. "

Onder het genot van een gl├╝hwein, biertje of warme chocomel kan tevens worden geluisterd naar de klanken van de carbidbus. De opbrengst van de drankjes zal ook ten goede komen aan de stichting.

Iedereen is van harte welkom om gezellig samen met de familie het jaar knallend af te sluiten en tegelijkertijd bij te dragen aan het onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen!
Bestellen
Alvast wat bestellen? Ook dat kan eenvoudig door een mail te sturen naar hartekindoliebollen@gmail.com. De bestelling zal dan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur klaar liggen. U krijgt tien oliebollen voor 4,50 euro of vijf appelbeignets voor 4,50 euro.

Stichting Hartekind
Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland die zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven, door het stimuleren en financieren van relevant wetenschappelijk onderzoek en het ondersteunen van projecten en initiatieven zoals de PacePro en de Hartpas. Kijk voor meer informatie over stichting hartekind op de website.


hartekindoliebollen@gmail.com

www.hartekind.nl