Foto: Henk Derksen
Foto: Henk Derksen Foto:

Muzikale kunsten en orgelklanken
tijdens kerstconcert Zonnebloem

Afdelingen Zutphen, Warnsveld en Gorssel

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 17 december organiseerde de Zonnebloem haar jaarlijkse Kerstconcert in de kerk het Lichtpunt in Zutphen. Vrijwilligers vanuit de afdelingen Zutphen Noord, Zutphen Zuid, de Hoven en Warnsveld en Gorssel hadden al in een vroeg stadium de koren vastgelegd voor dit concert. Al ruim voor aanvang van het concert waren de orgelklanken te horen, gespeeld door Wietske Draayer.

De kerk was in de juiste kerstsfeer gebracht met prachtige kerststerren beschikbaar gesteld door de firma Heuterman. Het koor No Dubio beet de spits af met prachtige songs, waarin de hoge stemmen van de dames goed tot hun recht kwamen. Het mannenkoor IJsselstreek nam het stokje over en nam de bezoekers mee op een muzikale wereldreis. De jeugdige jonge musici, allen leerlingen bij fluitiste Harriet van de Berg, lieten hun muzikale kunsten op de dwarsfluit zien.

In de pauze werden de aanwezige gasten getrakteerd op een chocoladeversnapering gemaakt door bakkerij van Zuylen. Tot slot zongen alle gasten samen met het koor No Dubio en het mannenkoor IJsselstreek een aantal welbekende kerstliederen. In zijn slotwoord bedankte Dick van Slooten met nadruk alle vrijwilligers die dit concert mogelijk hebben gemaakt. De organisatie kan op een geslaagd concert terugzien.