Hendrik Noppen (r), directeur van Het Plein en Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging, met op de achtergrond
medewerkers van de Zutphense Uitdaging en Het Plein:
Corinne Roos, Lambert Kouwenberg, Ruth Wagemaker, Jeannette ’t Hoen. Foto: PR
Hendrik Noppen (r), directeur van Het Plein en Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging, met op de achtergrond medewerkers van de Zutphense Uitdaging en Het Plein: Corinne Roos, Lambert Kouwenberg, Ruth Wagemaker, Jeannette ’t Hoen. Foto: PR Foto:

Het Plein en Zutphense Uitdaging ondertekenen hernieuwde samenwerkingsovereenkomst

ZUTPHEN - De Zutphense Uitdaging en Het Plein besloten in 2012 de krachten te bundelen. De samenwerking bleek succesvol en wordt daarom ook in 2017 voortgezet. Afgelopen donderdag ondertekenden Hendrik Noppen, directeur van Het Plein en Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst.

Werkzoekenden die ondersteuning krijgen van Het Plein ondersteunen de vrijwilligers van de Zutphense Uitdaging bij hun maatschappelijke doelstelling en doen gelijktijdig werkervaring op. Via het netwerk van de Zutphense Uitdaging vond menig werkzoekende een baan.

Werkzoekenden ondersteunen vrijwilligers
De Zutphense uitdaging is een netwerk van vrijwilligers uit het bedrijfsleven die er samen voor zorgen dat sociale initiatieven een stap verder komen. Dit doen ze door kennis, kunde, menskracht en materialen in te zetten. De Zutphense Uitdaging draait voor 95% op vrijwilligers. Deelnemers van Het Plein aan het project ondersteunen deze vrijwilligers in hun werkzaamheden, met taken passend bij hun interesses en eventuele ontwikkelvraagstukken. Armijn van Roon: "Deze samenwerking draagt op twee manieren bij aan een betere samenleving; we creëren extra ondersteuning voor onze sociale doelstelling en we creëren concrete kansen voor werkzoekenden".

Begeleiding op de werkvloer
Deelnemers worden op dit moment drie dagen in de week begeleid door vrijwillig coördinator Lambert Kouwenberg. Armijn: "Helaas gaat Lambert met pensioen. Hij heeft veel betekend voor de deelnemers van dit project. Gelukkig neemt Rini Koops, een werkzoekende van 60+, deze taak straks op zich. "Zo hebben wij weer een spin in het web en krijgt Rini de kans zich te profileren in het netwerk."

Lees verder op pagina 7