Op 19 december ontvingen de leerlingen hun verdiende diploma. Foto: PR
Op 19 december ontvingen de leerlingen hun verdiende diploma. Foto: PR Foto:

Twaalf trotse leerlingen van Sutfene ontvangen hun diploma

ZUTPHEN - Maandag 19 december ontvingen twaalf trotse leerlingen van Sutfene hun diploma voor Assistent horeca en voeding. De leerlingen straalden tijdens de feestelijke diploma-uitreiking in aanwezigheid van hun familie, vrienden, begeleiders en oud-docenten. Deze leerlingen hebben allemaal met succes de entree opleiding behaald, een landelijk erkende MBO opleiding op niveau 1.

In september 2015 zijn de leerlingen van Trajectum gestart met de opleiding. Onder leiding van een ROC Aventus-docent volgden de leerlingen twee ochtenden per week theorie- en praktijklessen op Sutfene. Voor het praktijkexamen reisden de leerlingen drie ochtenden af naar Apeldoorn, waar de horeca-opleiding van ROC Aventus is gevestigd. Naast de lessen, maakten alle leerlingen een portfolio waarvoor ze huiswerkopdrachten kregen. Daarnaast voerden ze verschillende stageopdrachten uit op de werkvloer bij Sutfene.

Trajectum voert de horeca uit in de Lunette

Praktijkbegeleiders beoordeelden hun opdrachten. 5 december was voor alle leerlingen een spannende dag. Die dag ontvingen de leerlingen het verlossende woord: het diploma is behaald! Op 19 december werd hun harde werken en inzet bekroond met hun verdiende diploma tijdens een feestelijke diploma-uitreiking. De diploma's werden uitgereikt door Jan Buijserd, manager Entreeschool Aventus.

Samenwerking Trajectum en Sutfene
Trajectum voert sinds enkele jaren de horeca uit in de Lunette van Sutfene. Dit is een arbeidsmatige dagbesteding, waarin ontwikkeling en doorgroei van de leerlingen centraal staat. De afgelopen jaren heeft de samenwerking tussen Sutfene en Trajectum steeds verder vorm gekregen. Alle taken in de Brasserie, kroeg de Buren en Maaltijdservices worden uitgevoerd door de leerlingen van Trajectum onder begeleiding van medewerkers van Sutfene en Trajectum. Om de goede dienstverlening richting bewoners te ondersteunen, is vanuit Sutfene de mogelijkheid geboden om in samenwerking met (ROC) Aventus een BBL opleiding tot assistent horeca en voeding te volgen.