Fragment uit de film Tonio. Foto: PR
Fragment uit de film Tonio. Foto: PR Foto:

Regisseur Paula van der Oest
aanwezig bij film Tonio in Luxor

ZUTPHEN - Het boek over de trieste dood van schrijverszoon Tonio van der Heijden is prachtig en het is knap dat over de film Tonio minimaal het zelfde gezegd kan worden. Niet voor niets was dit de Nederlandse Oscar-inzending. Op 23 december om 17.00 uur draait Tonio in het Zutphense Luxor Filmtheater in aanwezigheid van regisseur Paula van der Oest. Zij gaat na afloop in gesprek met het publiek.

De film gaat over de 21-jarige Tonio die op Eerste Pinksterdag 2010 na een avond uit met zijn vrienden wordt geschept door een auto en om het leven komt. Zijn ouders Adri en Mirjam worden zo geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed zal veranderen.

Oscar-nominatie
Paula van der Oest behoort tot de toonaangevende filmmakers in Nederland, met onder meer de film over Lucia de B. achter haar naam en een eerdere Oscar-nominatie voor Zus & Zo. Met Tonio levert zij opnieuw een hoogstandje. In recensies werd deze film al 'van een in Nederland zelden vertoond niveau' genoemd. Met top-acteurs als Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters in de hoofdrol.