Maar liefst 74 deelnemers deden mee aan de eerste Nieuwjaarsduik van Zutphen (januari, 2016). Foto: Alize Hillebrink-Korf
Maar liefst 74 deelnemers deden mee aan de eerste Nieuwjaarsduik van Zutphen (januari, 2016). Foto: Alize Hillebrink-Korf Foto:

Tweede Zutphense Nieuwjaarsduik Bronsbergermeer

Rotary beloont duiker met meest knotsgekke outfit met leuke prijs

ZUTPHEN - Net als vorig jaar organiseert de Zutphense Rotaryclub Rio aan de IJssel een Nieuwjaarsduik in het Bronsbergermeer. Op zondag 8 januari om 16.00 uur vindt de Nieuwjaarsduik plaats. Deelname aan de duik kost 5 euro inclusief één consumptie.

Dappere duikers kunnen zich vooraf of op de dag zelf inschrijven bij Aerofitt vlakbij het Bronsbergermeer, Bronsbergen 27. Om 15.45 uur wordt begonnen met een gezamenlijke warming up. Na de warming up is het zover en zal het startschot voor de duik klinken.

Niemand minder dan de Zutphense wethouder Coby Pennings zal het startschot lossen. Net als vorig jaar beloont de Rotary de duiker met de meest knotsgekke outfit met een leuke prijs. Daarnaast zijn er prijzen voor de grootste groepsinschrijving en het hoogste sponsorbedrag.

De opbrengst van de Nieuwjaarsduik gaat naar de actie 'Water voor water'. Deze actie heeft als doel wereldwijd schoon water te verzorgen. Voor deze Nieuwjaarsduik is de kwaliteit van het water natuurlijk gegarandeerd goed. Net als de kwaliteit van ons Nederlands drinkwater. Helaas is schoon (drink) water niet overal in de wereld vanzelfsprekend. Maar liefst 3.000 kinderen sterven elke dag als gevolg van ziektes veroorzaakt door vies (drink) water.

"Dagelijks zoveel kinderen die sterven omdat er gewoon geen schoon water is, dat moet echt stoppen en we hopen dan ook op een mooie opbrengst", aldus Rotary voorzitter Henk Jan Dulon Barre.

Duik daarom mee of kom kijken en sponsor onze actie 'Water voor water'. Voor meer informatie en een filmpje van vorig jaar kun je kijken op onderstaande website. Foto's van vorig jaar zijn te vinden op de website van Achterhoekfoto.nl


www.rioaandeijssel.nl

www.achterhoekfoto.nl/viewer/4135/eerste-nieuwjaarsduik-in-zutphen-