Impressie van de sporthal. Afbeelding: PR
Impressie van de sporthal. Afbeelding: PR Foto:

KVZ verder met onderzoek naar eigen sporthal

ZUTPHEN - Woensdagavond 14 december was het volle bak in het clubhuis van korfbalvereniging KVZ. Het bestuur had de leden uitgenodigd voor een bijzondere ledenvergadering over het realiseren van een eigen sporthal op de accommodatie aan de Laan naar Eme.

Er waren zo'n 125 belangstellenden aanwezig, van jong tot oud. Zij kregen een presentatie van de verkenning die afgelopen tijd heeft plaatsgevonden en van de voorkeursoptie die dit heeft opgeleverd. De leden hebben massaal goedkeuring gegeven voor het vervolgonderzoek naar de haalbaarheid van die voorkeursoptie. Dit betreft het plan voor de combinatie van een grote wedstrijdhal en een kleine gymzaal die tevens geschikt is voor pupillen korfbal.

Binnen KVZ worden nu een stuurgroep en diverse werkgroepen ingericht om de haalbaarheid verder te onderzoeken. Ook gaat KVZ verder in gesprek met de gemeente en betrokken scholen. Met de leden is afgesproken dat het uitgewerkte plan in mei 2017 aan hen wordt voorgelegd.

Voorzitter Henk Jan Milius: "Het is een diepgewortelde wens van de leden die al sinds de fusie in 2000 bestaat. Misschien ontstaat nu de mogelijkheid om die droom te verwezenlijken."